• Historien om Blåhvalane

  Historien om Blåhvalane

 • Blåhvalane - SFs støttespiller nr. 1

  Det hele startet som en tanke om noe stort. Sandefjord skulle settes på fotballkartet igjen, med mer enn en lang mannsalder siden sist og da het det Sandefjord Ballklubb.

  Da vi startet i 2. div våren 1999 og Tom Helge Jacobsen avgjorde opprykket til første divisjon mot Fyllingen litt utpå høsten med en lovlig sein scoring, hadde det vært dødt som i graven på Storstadion. Det var da en gjeng ivrige gutter fant ut at det måtte prøves og se om det var mulig overhodet med unisone tilrop fra stor stå i Sandefjord. Vi var jo ikke akkurat redde for å vise vårt engasjement. Noen ble flaue over å i det hele tatt å være på samme seterad som oss. Vi var jo ikke noe annet enn en kameratgjeng på seks-syv fotballgale gutter ikledd blå drakter, som for øvrig var lånt for anledningen. Vi hadde jo ikke egen kleskolleksjon som vi kunne selge. NB! Vi måtte levere inn draktsettet som vi lånte etter hver kamp.

  Vår første bortetur i regi av en navnløs øl- konsumerende gladgjeng ble sponset av klubben i vårt hjerte SANDEFJORD FOTBALL. En nesten fullsatt buss på vei til Marienlyst i Drammen. Vi skulle spille mot «mektige Godset», og en respektabel supporterskare (Godsetnionen). Ååååhh, de var mange. Fylte 2/4 av østre kortside, mens vi fylte så vidt en innbytterbenk. Det var 2-2 til pause etter å ha ligget under 2-0. Vi tapte den kampen tilslutt 4-2.
  Etter den turen begynte moroa ved å sende ut bankgiroer til potensielle medlemmer av vår voksende supportergjeng, som fortsatt var navnløs. I håp om å skaffe til veie pengemidler til effekter som kunne brukes på kamper, som flagg, konfetti, gasshorn og andre kule ting som vi hadde sett på tv og andre fotballkamper rundt om i verden.

  Det viste seg fort at dette var ingen lett hobby/jobb å få stablet en stabil supporterklubb på beina. Vi satt oss ned og opprettet et styre, som var begynnelsen på det som i dag er SANDEFJORD FOTBALL SUPPORTERKLUBB (Blåhvalane). Dette ble godkjent av ett enstemmig årsmøte i 2001, der var det kun styremedlemmene som hadde funnet veien, ikke alle engang. Det vitnet om at det var kun moro den gang. Og ikke så seriøst som det skulle bli de neste årene med et veldig høyt aktivitetsnivå, både økonomisk og organisatorisk.

  Det hadde ikke vært mulig og få dette til uten alle menneskene som har bidratt med en fantastisk dugnadsinnsats opp gjennom en årrekke. Dugnad er grunnpilaren i en frivillig organisasjon som dette. Men den største nøkkelen til stadig økende medlemstall er selvfølgelig de sportslige resultatene klubben har oppnådd, ved å stadig markere seg som et av topplagene i Norge.

  John Sigve Johnsen
  Grunnlegger

Løsninger for internett er levert av