Foto: Gabriel Sandstå

Aalesund – Sandefjord


Publisert

25. gangen mot Aalesund.

Aalesund – Sandefjord
Mandag 6. november kl 19:00
Eliteserien runde 27
Color Line Stadion

Målstreken nærmer seg

Når kampen i Ålesund sparkes i gang klokka 19 på mandagskvelden, er det de to nederste laga som skal kjempe om tre ekstremt viktige poeng. Aalesund må vinne uansett, og litt avhengig av Vålerengas og Stabæks resultater på søndag, står det mellom bør og må vinne for SF. La oss håpe at det ender med null poeng for de to ovennevnte laga og at SF stikker av med alle tre.

Det er litt morsomt å leke seg med poengfangster. Ett scenario er at alle tre står med 25 poeng etter runden. Det vil i såfall bety at SF er over streken på målforskjell. Og hvem veit, kanskje både målforskjell og antall scora mål avgjør til slutt? Det aller viktigste er uansett å vinne kampen uavhengig av andre resultater.

Kampen mellom laga i våres var en hyggelig affære for vår del. Det endte 4-0 mot et slett Aalesund-lag, som egentlig siden starten av sesongen har sett ut som et Obos-lag. Tross to sterke seiere mot Tromsø og Sarpsborg de siste ukene, kom de oransje kraftig ned på jorda igjen med en forferdelig prestasjon og tap 1-6 i Haugesund sist helg. 
SF på sin side har vært gode mot gode lag og dårlige mot dårlige lag de siste ukene. Aalesund vil nok ligge relativt lavt og kompakt og gjøre det vanskelig for oss, men forhåpentligvis er det nok kvalitet og en god dag for de elleve blå til å vinne. Her tror jeg at det er veldig viktig å score først, for før eller siden MÅ AaFK framover og etterlate seg rom hvis SF leder utover i andre omgang.

Sandefjord og Aalesund har møttes 24 ganger tidligere: 15 kamper i Eliteserien, åtte ganger i 1. divisjon og én gang i cupen. I Ålesund er statistikken skikkelig dårlig; bare én seier på 11 kamper, to uavgjorte og åtte tap. Den eneste seieren kom i 2020 – en sesong hvor Aalesund satte rekord i få poeng i Eliteserien, med 11 poeng, og det etter at de hadde rykka opp sesongen før med det som da var poengrekord i Obos-ligaen. Snakk om kontraster.
I den seieren i 2020 ble for øvrig Deyver Vega matchvinner etter 34 minutter.

Hvem skal så spille?

Simon Amin er endelig tilbake i full trening og blir muligens å finne i troppen som reiser oppover allerede på søndag. Det er liten grunn til å skulle endre så mye på laget fra Brann-kampen, men av og til er det uunngåelig å måtte gjøre endringer.

Det må for øvrig nevnes igjen hvor utrolig stabile spillerne har vært når det gjelder skader og fravær. I forhold til forrige sesong har 2023 vært en drøm hva gjelder det. Noe må man alltid regne med, men det har knapt vært spillere ute. En stor blomsterbukett til det fysiske apparatet!

Supportere på tur

Mandagskamp og kronglete reisevei gjør at det er vanskelig å dra på kamp. Men likevel blir det sannsynligvis flere SF-supportere i år enn de fire som var der i fjor. Veit om fire stykker som skal dra fra Gardermoen mandag formiddag, og så pleier det gjerne å dukke opp noen til. Kjempebra!

Å dra på borteturer en veldig hyggelig, enten om man er mange i en buss, drar i en full bil eller flyr. Det er en flott anledning til å bli kjent med medsupportere man kanskje ikke kjenner og det er sosialt. 
I år har vi sett en liten vekst i antall bortesupportere, det er veldig positivt! I Tromsø var det for eksempel 26 personer.

Følg med på Blåhvalanes Instagram- og Snapchat-stories for turoppdateringer

Vi minner igjen om bussene til Stabæk. Meld dere på, vi trenger flere

Løsninger for internett er levert av