Bodø/Glimt – Sandefjord


Publisert

Kamptråd: Bodø/Glimt - Sandefjord
Lørdag 21. oktober, kl. 15:00
Aspmyra Stadion
Eliteserien 2023

Ikke lov å gi opp!

Vi går nå inn i en svært tøff periode, når vi skal møte noen av seriens beste lag på rekke og rad. Det kan sikkert virke uoverkommelig, men det skal ikke være lov å gi opp allerede nå. Vi kan så klart ta poeng mot alle, og selv med noen tap, kan vi snu det når motstanden blir lett mindre vanskelig. Aspmyra Stadion er et sted ingen ønsker å måtte noe som helst, så det presset skal vi ikke gi Guttane, men samtidig skal vi ha lov å tru på det "umulige". Sesongen telles ikke opp verken før eller etter denne kampen. Mine kilder inn i spillergruppa forteller at ingen på noen måte har gitt opp, så da har ikke vi supportere lov til det heller.

Nordens beste lag?

Glimt ser ut til å gå mot nok et seriegull, og pengene fortsetter å strømme inn. Den en gang fattige klubben er nå blant nordens rikeste og beste klubber. Spillere kjøpes og selges for summer vi bare kan drømme om. Dermed har de tatt plassen til Rosenborg, som laget alle vil slå. Ikke fordi de er en rival, men fordi dem er best. Det er nesten ikke til å tru når man ser tilbake, men en seier på Aspmyra denne kvelden vil etter min mening være vår største bragd i seriespill gjennom tidene. Eneste vi kan sammenligne med må være semifinalen på Lerkendal i 06. Jeg vil nesten si Glimt er større favoritter her. De spiller om seriegull, og må vinne. Heldigvis avgjøres ikke fotballkamper på papiret denne gang heller.

Samme lag igjen?

Vi har vært igjennom en landslagspause, og etter hva jeg har hørt har vi ingen nye skader. Amin har fremdeles "æren" av å være vår eneste skadde spiller. Derimot har vi et massivt forfall i forsvaret pga gule kort. Jesper Taaje kan ikke spille denne kampen. Dermed er det duket for duoen Berglie og Moen Foss i midtforsvaret. Foruten det starter vi nok ganske likt som mot HamKam. Jeg håper på Dunsby og Ruud Tveter fra start, men det blir nok Koomson og Franklin igjen. Uansett hvem som spiller, må alle ha sin livs dag.

Kronekampen!

Sponsorer og privatpersoner spanderer gratisbilletter mot Brann neste helg. Det er allerede over halvfullt, men vi trenger noen tusen til før det blir skikkelig fomo. Der det garantert blir trengsel er Blå Sone. Vi har allerede sprengt kapasitet, og til denne må man faktisk være tidlig ute for å få plass. Men aller viktigst er det at du henter ut billett og bruker den. Dumt om billetter som er henta ut ikke brukes og kunne gått til noen som kan dra på kamp. Mot Haugesund og Kongsvinger i fjor opplevde vi at supportere måtte "smugles inn" av klubben fordi hele langsia var utsolgt. Dette kan vi ikke ta for gitt, så hent ut billett umiddelbart, så er det gjort. Oppmøtet mot HamKam var flauere enn innsatsen på banen. Forhåpentligvis kan vi lage folkefest mot Brann, som hjelper Guttane til seier. 
Og husk: Det er mye bedre med mennesker enn tomme seter. Det er menneskene og supporterne som er hjertet i fotballen. Vi sees!

Forfatter: Lasse Ødegaard

 

Løsninger for internett er levert av