Festdagen Brann – Sandefjord


Publisert

Årets tøffeste test i Bergen.

Kamptråd: Brann - Sandefjord
Fredag 16. mai, kl. 18:00
Brann Stadion
Eliteserien 2024

Meget godt fotball-lag!

Her trur du sikkert jeg skal hylle Brann? Men nei, for selv om Brann også er et godt fotballag, er det faktisk oss selv som fortjener enda mer ros. 7 poeng på 6 kamper er foran skjema til ny kontrakt, men det er de underliggende tallene som imponerer meg mest. Før sesongen mistet vi begge stopperne våre, og en av to backer fra i fjor blir holdt på benken av en ny spiller fra breddefotballen. Forsvaret vårt er ikke bare litt bra heller, for vi slipper faktisk til færrest sjanser av samtlige lag i år i følge FotMob. Smak på det da dere, vi er bedre defensivt etter 6 runder enn Glimt, Molde, og Brann. Riktig nok har vi færre kamper spilt, men så har også to av målene imot stått for nesten to av xG (forventa baklengs) på 6,8, som altså er best i klassen. Vi slipper knapt til motstanderen i åpent spill, som er spinnvilt. I fjor hadde vi til sammenligning høyest xG med 58,6, og i år ligger vi foreløpig an til 34,0.

Ikke nok med at vi er bunnsolide bakover, så er vi ganske gode med ball også. Vi har sjette flest vellykkede passninger pr. kamp til nå, og har samme treffsikkerhet som motstander Brann med 83,6%. Kun Glimt, Molde og Haugesund er tryggere med ball enn oss. I tillegg topper vi lista over presisjon på lange baller og flest vellykede taklinger pr kamp. Statistisk sett har vi fått dårlig betalt i poeng i år ut fra spill og sjanser, noe som lover godt for fortsettelsen.

Årets tøffeste?

Brann borte 16. mai, det kan knapt bli større i norsk fotball. Spesielt siden Brann har sett meget bra ut i år. De har fått dårlig betalt i poeng de også, men ut fra spill og sjanser er de landets beste lag akkurat nå. Legg til et utsolgt Brann Stadion, så har vi en voldsom oppgave foran oss. I fjor klarte vi 0-0 etter en heroisk innsats i Bergen, og det trengs nok en lignende innsats i år, om ikke mer.

Et tap ligger litt i lufta synes jeg, så det viktigste blir å levere en god kamp, som ikke ødelegger den gode steamen vi er inne i. Det er ikke her vi skal hente poengene våre i år, og det skjønner alle med litt fotball i blodet. Brann er store favoritter, og vi har null press. Det er helt perfekt det og åpner opp for å overraske.

Varmen blir også en tilleggsdimensjon i denne kampen. Ved kampstart er det meldt sol og hele 25 grader.

Tid for rullering?

Denne uka blir knallhard for Guttane, med hjemmekamp mot Viking allerede mandag. Jeg håper ikke Hansi & Tegan kjører samme ellever nok en gang. Det er greit vi har godt trente spillere, men vi trenger ikke gjøre belastningen så stor at skadene kommer. Til denne kampen vil jeg starte med en del av de som ikke startet sist. Walle Egeli er bedre defensivt enn Cheng, og burde starte, Nilsson burde avløse Amin eller Mettler fra start, og det burde være duket for Danilo i mer enn 30 minutter nå. Om jeg får "viljen min" gjenstår å se, men det skulle ikke forundre meg om vi starter helt likt igjen.

En som ikke skal rulleres er DJ Døns, Super-Døns, bare Døns, eller Jakob Dunsby, kjært barn har mange navn. Den gløden og lidenskapen han viser er noe alle vi supportere må verdsette. Han er en "Legend in the making"!

Kampdagsmoro

Enten du skal til Bergen eller på Corner, blir dette en fin kveld for fotball. Det er kvelder som dette vi lever for, med utsolgte tribuner, topp stemning og to gode fotballag som gjør opp om poengene. Kle deg opp og nyt fotballens nasjonaldag!


FOTO: Rose M. Thorheim.

Forfatter: Lasse Ødegaard.

Løsninger for internett er levert av