Før kampen: Bodø/Glimt (b)


Publisert

Kan dette gå, da?

Eliteserien 2024
Onsdag 29. mai 19:00
Aspmyra Stadion

Det er av og til å høre at vi har er godt tak på Glimt. Det har vi ikke. 1-0-5 på de siste seks kampene. Vi har spilt ganske ålreit mot dem, men tap er tap samme hvor hederlige dem er eller om det har vært knepent. Når klokka er rundt 21 i morgen kveld står det forhåpentligvis 2-0-5 i statistikken.

Virkelighet og statistikk

Nå kommer SF fra tre strake tap etter at de så bra ut med seiere mot Molde og Sarpsborg. Haugesund på søndag var nok en kamp i år som endte med at «her burde vi fått med oss mer». Det begynner å bli gørr å se på sjansesløsing og enkle baklengsmål, så da får vi som fortjent. Vi er rett og slett for dårlige foran motstanderens mål for ofte og for dårlige i egen boks for ofte.

Statistikken underbygger det poenget når man ser på forventa poeng og mål (xP og xG, som ikke er fasit, men det gir en ganske god pekepinn. Måles fra 0,00 til 1,00): 

Faktiske poeng: 7
Forventa poeng (xP): 14
---
Faktiske mål: 11
Forventa mål (xG): 14,6
---
Faktiske baklengs: 15
Forventa baklengs (xGA): 11,5

Når alt kommer til alt fortjener man det man har. Det er ikke skarpt nok i avgjørende situasjoner ofte nok, og da er dette konsekvensen. Og fortsetter dette heter konsekvensen OBOS-ligaen.
Det er også litt bekymrende at vi ikke har holdt nullen i en eneste kamp. Det blir tungt i lengden å måtte score to eller tre for å vinne hver gang.

Glimt er litt på hæla

Nå venter altså Glimt borte. Det kanskje vanskeligste kampen i serien, eller er det det akkurat i øyeblikket? Eliteserien er smått koko for tida og alle later til å slå alle. Glimt leder serien, men det har vært ordentlige hakk i plata i de to siste. Tap 0-1 på Hamar og uavgjort 2-2 hjemme mot KFUM i de to siste, sistnevnte kamp omtalt som «den dårligste kampen jeg har sett Glimt spille siden opprykket i 2018» av mangeårig TV 2-journalist Per Tho Angell. Glimt var rett og slett dårlige i den kampen, og de sliter med samhandling og flyt i spillet som dem er blitt så kjent for.

De har også hatt skadeproblemer, særlig merkes nok savnet av Fredrik Bjørkan på venstreback. August Mikkelsen har ikke fungert særlig optimalt som spiss og savnet av Amahl Pellegrino er nok tidvis fortsatt tilstede hos de gulkledde. 

Oppladninga

Vi kommer inn i denne kampen med tre dager siden forrige kamp og en mandag full av reising. Glimt kommer med fem dager, siden de spilte på fredag, og de fikk to dager fri av Kjetil Knutsen. 
Vår oppladning til kamp mtp. restitusjon er langt unna optimal. Men kampoppsettet er som det er og man får bruke den tida som er så godt som mulig, men det nok ikke tvil om Bodø/Glimt her har en fordel i oppladninga.

Det ble rullering på laget mot Haugesund. Og minst én rullering tvinger seg fram her da Simon Amin er suspendert med fire gule kort. Det er neppe noen som ramler av stolen om midtbanen da består av Mettler, Risan og Ottosson, alternativa er ikke så mange nå. 

Å få med seg noe fra Bodø ville vært veldig bra. Klart vi kan ta poeng med hjem. Vi veit toppnivået på gutta og det er godt nok til å hamle opp med hvem som helst. Vi får håpe at det blir en positiv opplevelse der oppe før det er KFUM borte på søndag.

Siden du har lest så langt ned så kan du også kjøpe billett til KFUM

Til Oslo er det over 50 personer på bussen og det er meldt aldeles praktfullt sommervær. Vi har pub i Schweigaardsgate og vi håper at så mange som mulig møter opp der sammen med alle på bussen. Det er siste kamp før ferien og uavhengig av resultat i Bodø, bli med og støtt gutta på Ekeberg!

Kjøp billetter til den kampen allerede nå: Ja, takk, jeg skal selvfølgelig kjøpe. Trykk på meg.

Forskjellen å gå inn i ferien med med en seiersfølelse eller med fem strake tap, den er stor. Kan Hamkam slå Glimt, så kan vi og. Gi dem en skikkelig dask med hvalfinna, guttær!

Løsninger for internett er levert av