Foto: Johannes Carlos Andersen

Før kampen: Hamkam (h)


Publisert

Etter 38 dager er det igjen klart for hjemmekamp for Guttane.

Sandefjord – Hamkam
Eliteserien runde 12
Jotun Arena
Torsdag 27. juni kl. 19:00

Eliteseriens sommerpause er over og det er igjen klart for at Guttane skal spille kamp på hjemmebane. Føles det lenge siden sist? Det er det. 20. mai, andre pinsedag, var forrige hjemmekamp, da det ble tap mot Viking.
Det føles nesten ut som en annen sesong, og det føles litt ut som det er sesongstart igjen. Nå kan vi i hvert fall se fram til at tre av de fire neste kampene er på hjemmebane og bortekampen er ikke lenger unna enn Drammen.

Mellom gruppespillet og åttedelsfinalene i EM har NFF klart å presse inn en runde, og hele runden starter når vi tar i mot Hamkam på torsdag. Jeg har ikke oversikt, men det kan ikke være ofte at SF har spilt torsdagskamper i Eliteserien utenom for eksempel Kristi Himmelfartsdag eller 16. mai.
Denne kampen kommer nok til å bli årets minst besøkte hjemmekamp for vår del. Kamp på en hverdag, kjedelig motstander og By the Pond-festival samtidig som kampen er ikke til SFs hjelp.
Sånn er det av og til og det er jo synd, men det er allikevel rundt 1900 billetter solgt mandag kveld.

Billetter kjøpes her: https://sandefjord.ticketco.events/no/nb/e/2024_eliteserien_sfhamkam

Kom på Blå sone for å skape liv og stemning. Jo flere, jo bedre. Besøk gjerne også Blåhvalanes stand ved inngang 3.

PS! Har du sjekka ut nettbutikken vår med forskjellig design, også Småhvalane? Se om du finner noe her: https://blahval-shoppen.myspreadshop.no/

Som vi husker ble den siste kampen vår i Eliteserien ganske innholdsrik. 3-3 borte mot KFUM ble et ålreit resultat tatt i betraktning at vi spilte med ti spillere i nesten halvannen omgang. Kjedelig å miste ledelsen to ganger, men det viser styrke likevel å både score tre mål borte med en spiller mindre og å snu det fra Kåffas 1-0-ledelse.Tilbake fra ferie

På fredag ble det også spilt treningskamp mot Fredrikstad. Med 4-2 der ble oppkjøringa til denne kampen god, og det var ingen tvil om at seieren var fortjent. Første omgang var god og til slutt kom også målet rett før dommeren blåste av for pause. En sommerblond Christopher Cheng scora med høyrebeinet, i det som kanskje noe bekymringsfullt var nok en kamp hvor sjansene ble sløst. Det gikk bedre utover i kampen og SF putta tre mål til, ett av Sander Risan Mørk og to av Sebastian Holm Mathisen.
Defensivt var det bra og Fredrikstad skapte lite i åpent spill, men på dødball er Fredrikstad blant de bedre i Norge.

Gledelig var det å se at Marcus Melchior fikk sine første minutter siden i vinter. 

Samme dag som kampen ble spilt kom også nyheten i media om at SF hadde godtatt et bud fra Nederland på Danilo al-Saed. SB melder mandag kveld at han er i Nederland for medisinsk sjekk, så Danilos siste driblinger i SF-trøya er gjort. At han kom til å forsvinne i sommer var ikke overraskende, og det er vel fortjent. At en spiller som ble henta fra nivå tre i Sverige ender i Nederland etter halvannet år hos oss, er et godt pluss for klubben. 

Mer eller mindre gratis å hente, presterer meget godt hos oss, selges for rekordsum til utlandet. Og selv om mange mener summen er for liten, så er nå engang en spiller verdt det markedet er villige til å betale. 
Dette viste seg å bli god business av Bugge og gjengen.
Og vi skal ikke glemme at det er et halvt år siden det forrige rekordsalget, så endelig er klubben i den situasjonen at den tjener penger på spillere.

Med Danilo borte er det naturligvis en svekkelse for SF. Vi ligger der vi ligger på tabellen og mister det som er en av de beste kantspillerne i hele ligaen. Med Tibell ute ganske lenge er laget tynnere offensivt enn ønska.
Det skal bli interessant å se om det kommer noen nye inn, det er neppe usannsynlig.

Kampen

Laget mot Hamkam blir neppe veldig ulikt det som spilte mot Fredrikstad. Stian Kristiansen er suspendert etter det røde kortet mot KFUM, så hans erstatter blir omtrent med 100 % sikkerhet Martin Gjone, som starta den kampen, og faktisk ble bytta inn igjen da Fredrik Berglie fikk en smell i foten.
Ellers er Aleksander Nilsson ute en måneds tid etter en operasjon i menisken.

Både kampen mot Hamkam og kampen mot Tromsø er utrolig viktige. To hjemmekamper mot overkommelig motstand for et SF som er nødt til å begynne å vinne kamper igjen. Nå har vi heller ingen hengekamp å «lene oss på» ved å si at vinner vi hengekampen så... dere skjønner.
Slår vi Hamkam går vi forbi dem på tabellen, men å slå Kamma har vært en håpløs oppgave for SF etter de grønnkleddes opprykk til 2022-sesongen. Vi har tapt alle fire kampene mot dem og har ikke spilt bra i noen av kampene, så dette blir en vrien kamp.

Det blir fanzone fra klokka 17. Puben er selvfølgelig også åpen, så møt opp tidlig hvis du har mulighet og nyt det deilige sommerværet.Buss til Drammen

Som en del sikkert har fått med seg er det bare å melde seg på bussen til Drammen, vi trenger flere med. Nok en hverdagskamp, men vi satser på godt oppmøte og god stemning. Meld dere på!

Løsninger for internett er levert av