Før kampen: Haugesund (b)


Publisert

Ut på tur-uka for Sandefjord Fotball.

Eliteserien 2024
Søndag 26. mai kl. 17:00
Haugesund stadion
Runde 10

Kom til Haugesund!

Den første kampen i rekka på tre bortekamper på syv dager starter i Haugesund. Der håper vi at folk som kan og har lyst tar turen over fjellet, eller at dere som befinner dere vestpå tar turen. Som vi veit om er det syv personer som reiser fra Sandefjord, en full bil blant annet, som skal ta med litt flagg og sånt. Reiser man flere er det bare å spleise på utgiftene, så blir det ganske billig for alle.

Billetter til bortefeltet i Haugesund kjøpes her: https://fkh.ticketco.events/no/nb/m/events/536571/seating_arrangement?item_type_id=18041858&promocode=borte24sfb


Bildet er fra turen til Haugesund i fjor.

Norge rundt-turné

Etter stort sett å ha spilt ganske gode kamper i starten av sesongen, ble det en tafatt forestilling mot Viking sist. Viking hadde gjort leksa si og vi fikk ikke til mye før det ble noen store sjanser på 0-3. Hvorfor det ble sånn kan man spørre seg, og jeg har ingen fasit, men med det samme laget i tre kamper på åtte dager og en søvnfattig hjemreise fra Bergen, gjorde det ikke restistusjonsbiten 100 % og det var nok også en grad av litt slitne bein i varmen. Ofte er det bare noen små prosenter her eller der som kan være det avgjørende til slutt.

Nå får vi tro at seks dagers tid mellom den kampen og kampen i Haugesund har gjort at det føles bra igjen når vi kommer til søndag. Dette laget har vist for kort tid siden hva det kan. Toppnivået er glimrende, det så vi mot Molde og Sarpsborg. Finner vi tilbake til det skal grasset i Haugesund få smake på deilig fotball fra SF-gutta.

Men det skal bli interessant å se på hva som blir gjort av disponeringer når det igjen kommer tre kamper raskt etter hverandre, nå på syv dager og kun på bortebane:

Søndag: Kamp i Haugesund. Overnatting.
Mandag: Restitusjon, reise til Bodø fra Haugesund via Gardermoen.
Tirsdag: Økt i Bodø.
Onsdag: Kamp i Bodø. Overnatting.
Torsdag: Reise hjem.
Fredag: Trening.
Lørdag: Trening.
Søndag: Kamp i Oslo mot KFUM.

Her skjønner alle at det knapt er tid til noe annet enn å restituere og reise. All reisinga blir i seg selv en energitappende øvelse og lite gunstig. Glimt har i tillegg kamp i dag, fredag, og får to dager mer hvile enn oss.
Her burde det være en forventning om at det blir fordeling av spilletid mer enn i de tre foregående kampene.

 

To ustabile lag

Først ut er Haugesund, en veldig viktig kamp mot et lag som kommer til å ligge rundt oss på tabellen, sannsynligvis. Disse laga er det viktig å slå. Ser man i fjor tok vi svake 5/24 mulige poeng mot Stabæk (nedrykk, tap og uavgjort), Vålerenga (kvalik, seier og tap), Haugesund (12. plass, tap og uavgjort) og Hamkam (11. plass, tap og tap). Tar vi med seierne mot fortapte Aalesund endte det med 11/30 mulige poeng mot de andre fem laga som kom i bånn seks.
Slår vi Haugesund går vi forbi dem, vinner Haugesund er de seks poeng foran oss. Så her blir det viktig å få med seg poeng.

Haugesund er variable og står med 1-1-4 på de siste seks. Inni her slutta den islandske treneren og inn kom assistenten som også var midlertidig trener i fjor høst. Et litt ekkelt lag å møte, et lag som er litt som oss der de kan ha et bra toppnivå og et dårlig bånnivå. Også en klubb vi har slitt mot i mange år, uten at det har betydning for denne kampen.
Begge lag har like mange baklengs med 13. Haugesund har scora åtte og vi har scora ti.

Skadesituasjonen på laget er lik som sist. Dem som har vært langtidsskada er ute, mens Nilsson, som ikke var med sist, skal gjennomgå undersøkelser og i verste fall blir avbrekket hans snakk om måneder, i beste fall ikke langvarig. Vi krysser fingra.

Vær med på bortekamper

Nå som det er bortekampbonanza så skal vi opplyse litt om bortekamper som kommer:

26. mai, Haugesund: Vi håper flere tar turen. I fjor var vi syv, vi veit om syv som skal dit herfra.
29. mai, Bodø: Her blir det få. Må overnatte, ingen ledige hotellrom i sentrum.
2. juni, KFUM: Tre plasser ledig på bussen. Send oss melding for påmelding.
8. juli, Strømsgodset: Kommer buss seinere.
21. juli, Kristiansund: Det er foreløpig fire som vi veit skal dit. Tre skal fly opp lørdag og ha det som overnattingstur. Går fly til Oslo etter kampen, så vi håper flere blir med og tar en sommertur til Kristiansund.

Kampene etter dette har ikke fått fastsatt tidspunkt, men NFF opplyste i går om at oppsettet for seinsommeren og i hvert fall tidlig høst kommer tidlig neste uke, så da går det an å planlegge.

Løsninger for internett er levert av