Før kampen: KFUM (b)


Publisert

Siste før ferien.

Eliteserien 2024
KFUM Arena
Søndag 2. juni 17:00
Runde 11

Bli med til Oslo

Nå venter den siste kampen før sommerferien, KFUM borte på Ekeberg i deilig sommervær. Ved kampstart er det meldt 26 grader, så her er det bare å smøre seg og ta på solbriller.
Blåhval-bussen er full med 57 personer. Det ble endring av pub i Oslo, så puben vi skal på nå heter Pokalen Barcode og har adresse Dronning Eufemias gate 42. Vi håper at flere enn bare dem på bussen møter opp der og lader opp i finværet.

Reiseplanen for dere som ikke har fått med dere den ennå:

Hentestopp 1: Kl. 12:30, Corner Fun Bar i sentrum.
Hentestopp 2: Kl. 12:40: Jotun Arena.
Hentestopp 3: Kl. 13:00: Pendlerparkeringa, Aulerødkrysset, E18 Sem. Nytt sted, enkelt å parkere. Bussen stopper IKKE i Sem sentrum lenger.
Vi er framme på Pokalen pub ca. 14:30 og blir der til vi kjører opp til stadion ca kl. 16 og rigger oss til når vi kommer opp et kvarters tid seinere.

     
Bildet til høyre er hvor vi henter på Sem fra nå.

Det blir loddsalg. Av klubben sist fikk vi en signert ball, nå har Blåhvalane fått ei drakt som kommer til å være blant premiene på denne turen, i tillegg til noe annen spons og drikke/snacks.

Det var i dag tidlig solgt 126 billetter på bortefeltet, det er nok nærmere 150 nå. Det kommer til å bli en del folk og vi oppfordrer alle til å støtte Guttane fra tribuneplass og håper å se deg der.

Enda ikke kjøpt billett? Da trykker du her, så har du gjort det.

Kampen

Det ikke så ofte vi møter et lag for første gang i Eliteserien, men med KFUM så gjør vi det. Det er mye rundt Oslos beste fotballag som ikke minner om toppfotball, men det er ingen grunn til å la seg lure. Fotballaget deres er bra og ligger på 7. plass med 14 poeng. De er samspilte gjennom flere år og spiller god fotball. Her tror jeg vi skal se opp for spesielt Nosa Dahl og den meget gode høyrefoten til Robin Rasch. KFUM er ikke noe tøyselag.

En funfact om denne kampen mellom to fintspillende lag: KFUM og Sandefjord lager flest frispark av alle lag i Eliteserien.

Kåffa står spesielt nok uten seier på fem hjemmekamper (tap mot Godset og FFK, uavgjort mot Hamkam, Brann og Odd), mens de ikke har tapt på bortebane. Seinest spilte dem, i likhet med oss, borte mot Bodø/Glimt i en kamp som endte 2-2. Den kampen minna mye om vår kamp i Bodø på onsdag, en sterk prestasjon av KFUM.

Vi selv kommer fra Norge rundt-turneen og rekker såvidt hjemom før det skal busses til Oslo. I dag hadde gutta som starta i Bodø ei kortere restitusjonsøkt, men de som var på benken eller kom inn kjørte på med trening. Kampen i Bodø må sies å ha vært en positiv kamp fra SFs side, mye bra spill. Det var litt surt å stå igjen med bare ett poeng, og selv om kampen kunne bikka begge veier, skaper ikke Glimt mye gjennom kampen.

Troppen har blitt brukt i større grad enn perioden før hvor det var samme lag i tre kamper på åtte dager. Til denne kampen er Simon Amin tilbake fra suspensjon. Ellers er det ingen nye skader eller annet rusk annet enn dem som allerede har vært ute.
Filip Loftesnes-Bjune er snart klar, det samme gjelder Marcus Melchior. Det virker sannsynlig at begge kan spille litt i treningskampen mot Fredrikstad på stadion 21. juni. Aleksander Nilsson må operere menisken, og lengden på skadeavbrekket avhenger av hva som må gjøres av to alternativer. Det «snille» alternativet betyr ca en måned ute.
Darrell Tibell ser vi neppe mye av i år.

Litt statistikk fra sesongen

Det er litt moro å se på statistikk. På noen områder er vi best, på andre områder er vi dårligst.

Lagstatistikk:

• Vi er det laget som slår flest nøyaktige lange pasninger i løpet per kamp: 34,9 pasninger.
• Vi har nest flest vellykka taklinger per kamp: 12,1
• Vi er det tredje beste laget på å vinne ballen høyt i banen.
• Vi har fått flest gule kort: 22.
• Vi har dårligst innleggspresisjon av samtlige lag: 18,4 % (nest dårligste har 22,5 %, beste lag 37,4 %).
• Vi er det eneste laget som ikke har holdt nullen, til tross for å være et av de laga som slipper til minst i xG.

Spillerstatistikk:

• Stian Kristiansen slår tredje flest nøyaktige langpasninger per 90 minutter av alle i Eliteserien.
• Danilo al-Saed har med god margin flest vellykka driblinger per 90 minutter av samtlige spillere: 5,4 stk (neste på lista har 3,7).
• Danilo er også på tredjeplass i å vinne ballen høyt i banen per 90 minutter.
• Filip Ottosson har skapt 24 sjanser, sjette flest i Eliteserien.
• Simon Amin har laga flest frispark av samtlige spillere per 90 minutter.

Igjen, bli med til Oslo! Vi sees på kamp.

Løsninger for internett er levert av