Foto: Johannes Carlos Andersen

Fredrikstad – Sandefjord


Publisert

Første møte på øverste nivå på 15 år.

Fredrikstad – Sandefjord
Søndag 28. april kl. 17:00
Fredrikstad Stadion
Eliteserien runde 5

Når Norges beste dommerteam med Espen Eskås i spissen leder laga ut på banen noe før klokka 17 på søndag, er det til det første møtet på det øverste nivået mellom Fredrikstad og SF siden 12. juli 2009. Da vant SF 2-1 etter scoringer av Erik Mjelde og Eirik Lamøy.
Den sesongen er til dags dato SFs beste sesong på øverste nivå med en 8. plass. Fredrikstad på sin side rykka ned via kvalik mot Sarpsborg. Selv om de rykka opp igjen, har det siste tiåret i Fredrikstad vært et ganske mørkt kapittel i en stolt i historie, og det hele kulminerte med nedrykk til 2. divisjon etter kvaliktap mot Notodden i 2017. I 2. divisjon ble dem i tre sesonger før opprykket ble klart i 2020.

Solid motstander

Når vi møter dem på søndag er det et sterkt kollektiv og et solid fotballag som står på andre sida. Fredrikstad står med fem poeng etter  å ha møtt på papiret flere av topplaga. Det er vanskelig å glemme seieren deres i Bergen. Måten de spilte på der er et ekstremt tilfelle av å drøye tid og for noen kanskje være usportslige. Men i neste kamp mot Sarpsborg var det full fart og god fotball.

Vi står med ett poeng og har ikke fått noen god start på sesongen. Spillet mot Rosenborg og spesielt Odd har vært okay, men det hjelper lite. Kampen mot Lillestrøm ble en søvndyssende affære og en lite underholdende kamp.
Kampen på søndag er jeg rimelig sikker på vil være likere LSK-kampen enn Odd-kampen med tanke på hvor åpen kampen blir.
Det er lett å tenke at Fredrikstad er god på dødball med store spillere, og jo, det er noe vi skal passe oss for. Men samtidig har dem baklengsmål etter dødball i tre kamper på rad, seinest mot Eik Tønsberg i cupen.
Det trengs en opptur nå, for det har faktisk allerede blitt et gap på fire poeng mellom 12. og 13. plassen, selv om det selvfølgelig er tidlig å se på tabellen og vi har en hengekamp. Det å ligge der nede helt fra starten er ikke ønskelig.

Engasjementet i Fredrikstad er stort og det kommer nok til å bli godt med folk på søndag. 

Laget

Det er ikke noe særlig annerledes i troppen nå enn mot Lillestrøm. Danilo al-Saed er fortsatt noe unna, trente alternativt fredag. Jakob Dunsby er litt nærmere og var med på litt av treninga fredag, men det er bedre å la dem bli ordentlig friske enn å bruke dem for tidlig og dermed risikere enda lengre skadeavbrekk.
Ellers er Stian Kristiansen tilbake fra sykdom.

Laget blir kanskje ikke helt ulikt som i de to siste. Kristiansen kommer nok inn sammen med Berglie igjen, tross en bra eliteseriedebut fra Martin Gjone. Midtbanen er jo alltid litt spennende, det er mange om beinet på indreløperplass.

Båten går og bussene er fulle

Til denne kampen har vi full buss, det vil si 57 personer til sammen. Det er bra. Vi tar Color Line med avgang klokka 10:00. Oppmøte på kaia seinest klokka 09:30!

Det blir loddsalg på turen og premier. Vi har fått inn en del spons til premier som skal fordeles utover i sesongen, i tillegg til drikke og snacks og sånt. Blant premiene på denne turen er en utgave av årets Eliteserie-ball, signert av spillerne.

Når vi kommer over til Strømstad busser vi til Fredrikstad hvor vi er på Havnelageret Gastropub langs elva. Hyggelig om dere som drar på egenhånd også stikker innom puben. Det er kort vei til stadion, så vi går bort. Vi skal gå over Værstebrua og IKKE gangbrua som er nærmest. Se kartet under, vi følger den grønne streken.

Ellers har Småhvalane egen buss som er full. De tar samme avgang som oss klokka 10 og har eget opplegg i Fredrikstad.

Vi håper at mange kjører selv og er med på å fylle bortefeltet. Hadde vi klart å dra oss opp mot 300 personer hadde det vært bra.
Kampbillettene koster 200 kroner fra 16 år og oppover, 100 kroner for alle under. Det er gjerde mellom ståfeltet og sittefeltet, men det er mulig å bevege seg mellom på nedsida av feltet.

BILLETTER KJØPES HER.

Løsninger for internett er levert av