Får vi se Tegan juble på søndag igjen?
Foto: Kurt Pedersen/Digitalsport

Kamptråd: Lillestrøm – Sandefjord


Publisert

En marerittmotstander med sportssjef på benken.

Lillestrøm – Sandefjord
16. juli 2023
Åråsen Stadion
Eliteseriens runde 14

Vi tar turen til Lillestrøm og Åråsen, et av de mest tradisjonsrike steder for toppfotball i Norge, førstkommende søndag. Man skal ha fulgt SF lenge for å ha opplevd en seier i ligaen mot Lillestrøm, for den eneste seieren vi har mot de gule kom i den aller første kampen disse to laga møttes i tilbake i 2006. Erik Mjelde og Andreas Tegström stod for våre mål i en 2-1-seier. Etter det har det blitt fem uvgjorte og 12 tap totalt, med tap på åtte av de ni siste, og det er bare mot Rosenborg at statistikken er verre.

Lillestrøm kommer fra en 2-1-seier på Lerkendal sist, hvor Akor Adams scora to seine mål - selvfølgelig. Men siden den kampen har det skjedd store ting. Trener Geir Bakke gikk til Vålerenga, noe som satte sinnene i kok på Romerike. Assistenttrener Petter Myhre har permisjon og dermed er det sportssjef Simon Mesfin og klubblegende Frode Kippe som skal lede laget mot oss.
Hvilke utslag det får i spillestil, entusiasme og energi får tida vise. Kanskje er det en fordel for oss, kanskje ikke?

Selv kommer vi fra 0-0 mot Stabæk. Vi var heldige som slapp unna med uavgjort der med straffebom og merkelig annullering på overtid. Men etter lassevis av mål i mot i de siste kampene, så var det godt å både ha marginene på vår side og å holde nullen. 
Men det lugger offensivt for tida. 13 mål på 12 kamper, hvorav åtte av dem har kommet i to kamper mot Aalesund og Odd. Klarer vi å stramme inn defensivt igjen som vi klarte tidligere i sesongen, så holder det å score ett eller to. Mot Lillestrøm blir det neppe gode rom å boltre seg i med overgangsfotball, og da har vi en tendens til å få problemer med å skape store sjanser.

En ting å være oppmerksom på i denne kampen er seine scoringer. Lillestrøm og Akor Adams scorer seine mål, ofte på overtid, i det som føles som annahver kamp. Vi har en fæl egenskap til å slippe inn mål på slutten; Rosenborg borte, Viking hjemme, begge kampene mot Odd og Eik i cupen. Hadde det ikke vært for dommerhjelp hadde vi tapt på overtid mot Stabæk og. Her må vi være 100 % påskrudd til kampen er over. Og ikke minst når kampen er i gang. Tenker med gru på de to siste bortekampene...

Tropp og lag

Her det lite nytt. Amin fortsatt ute og Vetle fortsatt i EM. Semifinalen går torsdag kveld, og skulle de ryke ut er det kanskje en mulighet for at han er med. Ellers er folk friske og raske, heldigvis.

Lillestrøm er et innleggslag og det skal bli interessant å se Taaje og Moen Foss mot Lehne Olsen og Adams. Skikkelige dueller i kampen. Laget ellers skal det bli interessant å se. På indreløperplass rulleres det stadig og det er kanskje ei nøtt å knekke for å treffe på den optimale midtbanen. Ellers virker høyreback åpen. Blir det endringer på en av kantene?
Det skal også nevnes at Filip Ottosson er ett gult kort unna karantene. Får han det i denne kampen må han stå over mot Bodø/Glimt. Pass på!

Blåhvalane har satt opp buss til kampen og den er det mulig å melde seg på ennå. Torsdag ettermiddag er det fortsatt godt med plass til å ta med vennegjengen eller familie på tur, eller bare aleine.

Løsninger for internett er levert av