Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Kamptråd: Sandefjord – Bodø/Glimt


Publisert

Sandefjord – Bodø/Glimt
Søndag 23. juli kl. 17:00
Release Arena
Eliteseriens runde 15

Når Bodø/Glimt kommer på besøk er det ingen i Norge som forventer noe som helst fra oss, og vi møter det som 99 % sikkert er årets seriemester. 
Men det betyr ikke at Glimt er en uovervinnelig maskin. De har vakla litt mer i det siste, sett fra deres perspektiv. Klarte å karre med seg 2-2 mot Molde etter at Molde leda 2-0 med ti mann, sleit borte mot Hamkam i cupen og vant ikke veldig overbevisende hjemme mot Haugesund sist, og da fikk Haugesund det som kunne blitt 2-2-målet annullert for en hårfin offside.

Vi må være på vårt beste, det sier seg selv. Store personlige feil må lukes bort, strukturen i laget må bli bedre og starten av kampene kan ikke være at vi ligger under før det er spilt ti minutter. Vi har vist før denne sesongen at vi kan forsvare oss og det er det vi må finne tilbake til. På hjemmebane har vi vært relativt solide, men det er kvalitet på øverste hylle som besøker oss denne gangen.

Etter at Glimt ble gode og tok gull i 2020 har det vært jevne kamper når laga har møttes i Sandefjord.

2020: SF-Glimt 1-2
2021: SF-Glimt 1-0 (høydepunkter)
2022: SF-Glimt 1-2

Fortsetter denne rekka på søndag, kommer vi til å vinne 1-0. La oss håpe det!
Pussig nok ble Ulrik Saltnes matchvinner i omtrent samme minutt i begge kampene Glimt vant. I 2021 ble Alexander Ruud Tveter matchvinner for oss, som man kan se på bildet.
Siden 2020 har fem av de seks kampene mellom laga endt i en ettmålsseier, unntatt på Aspmyra i fjor. 

Lag og sånn

De fleste er friske og og raske. Amin stadig ute, ellers har ikke Bikoro vært med tirsdag og onsdag. Vetle Walle Egeli er tilbake fra EM og spilleklar igjen.

Det har vært samme lagoppstilling i de to siste kampene. Mot Lillestrøm skjedde omtrent alt på vår høyreside, så det skal bli interessant å se hvem som starter der mot Pellegrino. Hovedproblemet på Åråsen var at Loftesnes-Bjune fikk altfor lite hjelp på sida si. Koomson ut og Dunsby inn? Dunsby er en arbeidssom energibombe som ikke gir seg, Koomson er en litt annen spillertype.
Blir det endringer på midten? I backfireren? 

Det som er sikkert er at samtlige må bidra og yte 100 prosent for å få med seg noe herfra. Klarer vi å stoppe Glimts fremste styrker og få til det vi er gode på, bør vi ha en fair sjanse til å ta poeng.

Og poeng trenger vi sårt. Neste kamp etter denne er mot Vålerenga borte i det som per nå er en fryktelig viktig kamp i bunnstriden, før vi møter Sarpsborg og Molde hjemme og Tromsø borte. Selv den største optimist skal få problemer med å se at det skal bli mange poeng her med mindre det strammes kraftig til. Veien opp til trygg plass blir fort lang og tung hvis det ikke plukkes poeng snart, helst trepoengere. 
Så er det kanskje greit at tre av de fire neste spilles hjemme, tross tøffe motstandere.

Kom på kamp og Fanzone

Det er ferietid og laget er i dårlig form, men nå er det viktig at alle som kan komme stiller opp og støtter gutta. Været på søndag ser litt ustabilt ut med både sol og fare for litt regn, så da er det en god anledning til å sitte under taket på stadion og se laget sitt.

I forbindelse med kampen blir det også Fanzone på utsida av Corner pub fra 15:00 til 16:30.
Det blir lotteri for barn i SF-effekter, men det er bare 50 lodd, så det kan være lurt å komme tidlig. Klubben stiller med en SF-drakt som loddes ut.
Dessuten blir det grilling av pølser på Fanzone til bare 10 kroner.

Corner åpner som vanlig klokka 13:30. Det er mulig det blir grilling inne på puben og, men det er litt væravhengig.

Meld dere på Vålerenga-bussen

Det er bare å melde seg på bussen til Vålerenga helga etter. Vi trenger ca. 20 påmeldte innen tirsdag 25. juli, og per 19. juli er det 12 påmeldte. Kampen ser ut til å bli svært viktig, så vær med og støtt alt du kan fra tribuneplass.

Løsninger for internett er levert av