Foto: Terje Pedersen/NTB

Nasjonal protestaksjon mot VAR


Publisert

Blåhvalane stiller seg bak aksjonen mot VAR etter initiativ fra Norsk Supporterallianse, Klanen, Kanarifansen, Godsetunionen og Stabæk Support.

Bildet over viser Stabæks syngefelt da de protesterte mot VAR og gikk hjem da kampen starta da Stabæk møtte Viking for noen uker siden.

Nå har supportergrupperinger fra samtlige Eliteserie-klubber gått sammen om å protestere samla mot VAR. Supportere har stor makt når vi står samla, som de har klart i Sverige ved å unngå å få VAR dit. VAR dreper øyeblikket.
Det har allerede blitt utført aksjoner fra flere supportergrupper allerede, aller kraftigst fra Stabæk da Stabæk Support forlot kampen og tribunen i hjemmekampen mot Viking.

Folk går fra kamper underveis og fra flere supportere i landet meldes det om at sesongkortinnehavere gjennom mange år ikke vil fornye sine sesongkort fordi gleden ved å gå på kamp og å være supporter ødelegges. Mister man supporterne er fotballen på ville veier.

Aksjonen gjennomføres de to neste rundene i Eliteserien ved at samtlige supportergrupper i landet er helt stille de første 15 minuttene. Ingen synging, ingen flagging. For vår del gjelder dette i hjemmekampene mot Sarpsborg og Molde. Når det har gått 15 minutter vil det startes vekselrop mellom hjemmesupportere og bortesupportere, hvor bortesupporterne svarer hjemmesupporterne. 

PS! Vi står ikke på lista i bilde to, men vi er med. Flere andre grupperinger rundt i landet står heller ikke på lista, men deltar i aksjonen.
Løsninger for internett er levert av