Odd – Sandefjord


Publisert

Telemarks sluk står for tur.

Kamptråd: Odds Ballklubb - Sandefjord Fotball
Søndag 14. april, kl. 17:00
Skagerak Arena
Eliteserien 2024

Derby-dag!

Hva resten av landet måtte mene om Odd og Sandefjord, og bruken av ordet derby, er meg revnende likegyldig, for disse kampene er og blir våre derbyer. Jeg hater Odd, jeg hater Skienm og jeg hater Telemark, i alle fall når vi møter denne søppelklubben som trur dem er så himla store. 
Sist Odd var store var store kunne man lese om spanskesyken og den store krigen i avisa. Siden den gang har de bare eksistert som en grå flekk på fotballkartet. I dag er det mer liv i kroppen til Ibsen enn i Skiens såkalte fotballstorhet. Heldigvis for Odd har de fått seg en storebror å hate i oss. Vi lukter visst fisk i Sandefjord, som må sies å være bedre enn å lukte gjødsel som dem gjør i Telemark.
Søndag skal vi innta Skien på ny, og gi dem litt farge i tilverelsen. Forhåpentligvi kan vi gi dem et skikkelig stortap å fordøye, på vei ned i OBOS.
For selv om jeg elsker derby, er det ikke noe å lure på at jeg ønsker klubben ned en divisjon. Vi sendte VIF ned i fjor, og i år er det Odds tur. (De kan godt ta med seg HamKam samme vei) Derby handler om deilig fotball-hat, så fyr opp en Odd-supporter på jobb, i nabolaget, eller på Twitter. La dem merke hva som kommer deres vei på søndag. 

Viktig kamp!

Selv om sesongen egentlig ikke har starta skikkelig, føles det som om vi allerede har knviven litt på strupen. På grunn av den utsatte kampen og cup-katastrofen, kjennes dette litt som en sesongdefinerende kamp.
Med seier er vi på sporet igjen, mens med tap begynner nok usikkerheten å bre om seg litt. Heldigvis skal det ikke stå på motivasjon til denne kampen. Vi kunne ikke ønsket oss et bedre oppgjør å kickstarte sesongen med. Det blir fyr i teltet på tribunen, og det skal ta fyr på banen. Guttane kommer til å være enormt revansje-sugne, det trenger vi ikke tvile på.

Lagnytt

Vi har en del skader og usikre kort til denne kampen. Og tre av våre viktigste spillere er alle usikre. Mettler tråkka over tidlig i uka, Dunsby gikk av med noe jeg frykter er en hamstring-skade, mens Danilo ikke har særlig mange treninger i beina. Starter alle tre, er jeg ganske sikker på en god kamp, men er alle ute er jeg litt engstlig. Jeg velger å tippe et lag utan alle tre, for sikkehet skyld. Så får det være en bonus om de blir klare alle sammen.

I mål er Keto klink, selv om Grønneberg stadig leverer når han får spille. På backene trur jeg vi går for Vetle og Carson. Cheng har jeg en plan for litt senere. Berglie og Kristiansen virker å være bankers som stoppere. Sentralt spiller alltid Ottosson, også blir det spennende å se hvem som blir indreløpere. Jeg tenker Amin og Nilsson, men håper så klart at Mettler blir klar. Med Danilo usikker trur jeg Cheng får starte på vensreving, og at Markovic får høyrekanten. De var gode på Lerkendal, som jeg velger å se mer på enn den katastrofen vi fikk se i cupen. Ruud Tveter er eneste spiss, og spiller derfor på topp. Jeg melder en kanonkamp denne gang, som svar til alle tvilerne. 

Bli med på festen!

Blåtoget går fra Sandefjord 14:18, da har mange allerede vært på Corner pub i noen timer. Puben åpner klokka 11.30. I Skien møter vi forhåpentligvis flere av dere som kjører selv, slik at vi får et solid tog gjennom Skiens grå gater til Falkum. Denne kampen må du få med deg fra tribunen, så ikke vent med å kjøpe billett! Torsdag kveld var det solgt 89 billetter på bortefeltet. I fjor var vi 276, det burde bli enda flere i år. Ta turen! 
Husk også at dere 50 første som meldte dere på toget får gratis billett. Dette blir årets høydepunkt til nå, og undertegnede gleder seg i alle fall masse! 

Kjøp billett til bortefeltet her

Forfatter: Lasse Ødegaard

Løsninger for internett er levert av