Foto: Trond R. Teigen

Odd – Sandefjord


Publisert

Kamptråd: Odd - Sandefjord
Søndag 3. september, kl. 17:00
Skagerak Arena
Eliteserien 2023

Siste fylkesderby!
Da Erna og co. bestemte seg for å bytte ut landets 19 fylker med gigantiske regioner, ble vi plutselig en del av bastarden Vestfold og Telemark. Jeg vet ikke om en eneste telemarking som kaller seg vestfolding, eller en eneste vestfolding som identifiserer seg som telemarking. Dette er kun et fylke på papiret. Heldigvis går dette tullet mot slutten. Vestfold vil alltid forbli Vestfold, mens Telemark er et sted man drar om man ønsker seg dårlige veier, tvilsom country-musikk og kjedelig fotball. Nå skal vi skilles fra Sputnik, og hele Vestfold jubler vel med?!

Noe som ikke skal legges ned er rivaliseringa vår med Odd. En rivalisering som vokser for hver eneste kamp. Tidligere var det alltid stortap som var synonymt med Falkum/Skagerak, men de siste tre sesongene har vi slått dem i Skien. Nå er det ingen grunn til å forberede seg på stortap i Grenland lenger. 

En blå invasjon!
100 av oss tar turen med toget denne dagen, og flere hundre andre håper jeg kaster seg i bilen. Vi skal gi denne sort/hvitt-byen farge denne helga! Det skal synges og det skal fyres. Denne tibunekampen skal vi vinne! Odd var sikkert gode før krigen en gang, men fremtiden er blå! Vestfold skal gjennoppstå, blå og stolte! Og vi skal bli den beste klubben mellom Stavanger og Drammen! 

Hva venter?
Odd har tradisjon tro vært et grått skue i hele år, men de har som vanlig karret til seg overraskende mye poeng. Jeg skjønner ikke hvordan de får det til år etter år. De har blitt nye LSK, som bare holder seg på gammal vane. De kan slå de fleste lag, men også tryne mot de fleste. Ikke helt ulikt oss. siste tre har de tapt hjemme mot Sarp, knust Stabæk hjemme, og spilt 2-2 borte mot Vålerenga. Odd scorer godt med mål, men har ingen med flere enn 3, og nøkkelspilleren er som vanlig Espen Ruud. Fyren bikker vel snart 40, men leverer bra med målpoeng ennå. (3+4)

Hvem skal spille?
Laget har vært ganske likt i flere kamper nå, så jeg tipper det ikke skjer all verden til denne heller. Jeg savner å se Loftesnes-Bjune i troppen, så han er muligens skadet eller degradert? Dermed er bakre firer og keeper spikret allerede. Carson starter nepper allerede nå. 

På midten er eneste spørsmålet om Kjær har klart å utkonkurere noen på trening, noe jeg ikke ser helt for meg. Dermed fortsetter trioen som har begynt å se ganske bra ut.

Fremme vil jeg ha inn "Døns" igjen, samt at jeg trur dette er en perfekt motstander for Guud Tveter. Han scorer ofte mot Odd.

Det gir dette laget:
Keto
Pålerud - Taaje - Moen Foss - Walle Egeli
Nilsson - Ottosson - Risan Mørk
Danilo - Ruud Tveter - Dunsby

Ta turen til Skien folkens, og bli med på festen! Disse kampene er i ferd med å bli noe på riktig. 

Løsninger for internett er levert av