Reisebrev Fredrikstad


Publisert

Åtte år etter forrige møte mellom SF og FFK, var det endelig klart for bortekamp i Fredrikstad igjen. Fra vår siden ble turen lagt ut ganske tidlig i vinter med busstur og Color Line. En ikke helt uvanlig kombinasjon når det er bortekamp i Østfold. Påmeldingene kom inn litt etter litt og til slutt var bussen full med over 50 personer i alle aldre.
Småhvalane satte også opp buss etter hvert og hadde dette som sin satsningstur, og den bussen var også full, Det er ikke ofte vi har to busser til bortekamp, så det var bra.

Søndag 28. april klokka 10 gikk båten til Strømstad. Mange blå var med, også flere som ikke tok noen av bussene. For dem som var med på bussene var buffet inkludert i prisen, så her ble mat og drikke konsumert og praten gikk blant folket.
I land i Strømstad gikk vi ombord i bussene som skulle frakte oss nordover. Det ble loddsalg og premier og turen gikk fint for seg, særlig langt var det jo ikke. Vi var framme i Fredrikstad over tre timer før kampstart og dro på Havnelageret og lada opp der til kamp. Her ble det godt med synging og god stemning, og gamle helter som Tom Helge Jacobsen og Samuel Isaksen ble dratt fram fra sangboka.
En del av Småhvalane hadde eget arrangement hvor de besøkte Gamlebyen og hilste på dyr.Da klokka var noe før fire begynte pubfølget å gå bortover mot stadion langs elva. Over brua og til bortefeltet hvor velkomstkomiteen fra Sandefjord tok oss i mot. Vi hadde god tid til å rigge oss på bortefeltet, et felt som må sies å være blant Eliteserien aller beste. Har ikke tall per nå, men vil anslå at det var rundt 200 på bortefeltet.

Kampen gikk som den gikk med et kampbilde som ikke var helt uventa. Stemninga var tidvis bra, men litt variabel. Tromma fikk litt problemer og var tidvis ikke brukanes. Vi håper at Småhvalane fikk lært noen sanger og fikk vært med på å synge på kampen. Mye flagging var det også.

Turen hjem gikk med Bastøferja før vi var i Sandefjord rundt klokka ni på kvelden. Årets andre organiserte bortetur var hyggelig og det var bra at mange var med. 

Løsninger for internett er levert av