Sandefjord – Brann


Publisert

Fullt hus, men blir det stormende jubel?

Sandefjord – Brann
Eliteserien runde 26
Søndag 29. oktober 2023
Jotun Arena

Når årets femte siste kamp står foran oss er det to lag i vidt forskjellig situasjon som møtes. SF kjemper for andre året på rad for sin eksistens blant de 16 beste i landet, mens Brann står med klubbrekorden åtte strake seiere og en sølvplass innen rekkevidde. Bortelagets snuoperasjon fra skandaleåret 2021 (døpt Brannus horribilis) til i år er formidabel.
Men alle seiersrekker stopper en gang. Vikings ti strake tidligere i sesongen stoppa mot Vålerenga, da er det klart at vi kan stoppe Brann, sånn som vi gjorde det på Brann stadion 8. mai. For det er faktisk bare Sandefjord og Viking som har holdt nullen borte mot Brann i år, og det heroiske forsvarsspillet den maikvelden må gjenskapes på søndag samtidig som det skapes offensivt.

Denne kampen blir den 21. kampen mellom laga. Det har stort sett endt i kamper med ganske mange mål og som mot de fleste andre lag endt i noe annet enn seier til SF. To ganger har de blå slått de røde. Sist laga møttes i Sandefjord var den iskalde søndagen 21. november i 2021, i en kamp som endte 2-2 etter at Bård Finne utligna med siste spark på ballen. SF endte som nummer ti, mens Brann til slutt rykka ned etter playoffkampen mot Jerv.

Sjanseskaping eller ingenting?

Hva kan vi vente av denne kampen? De siste ukene har vært litt rare for vår del. To bortekamper mot topplaga Viking og Glimt og to hjemmekamper mot lag der nede i Vålerenga og Hamkam, har endt med at vi har vært best mot topplaga og svake mot bånnlaga. Litt bakvendtland, på en måte.
Men det er ikke så rart egentlig når man veit hva slags lag SF trives mot. Å møte Viking og Glimt betyr rom offensivt, mens å møte Vålerenga og Hamkam betyr kompakte lag i fembackslinjer. Det SF trives best mot versus det SF sjeldent er gode mot.
Med det tatt i betraktning blir jeg ikke overraska om vi skaper mer mot Brann enn i kampene mot Vålerenga og Hamkam til sammen. Det er muligheter, Brann legger seg ikke bakpå. 
Samtidig er Brann ekstremt gode på intensivt spill, press og spill rundt 16-meteren. Mye skal klaffe for å vinne, men en god prestasjon bør være mulig.

Hvem skal så spille?

Taaje er tilbake fra karantene og en får vel tru at han starter. Da er det vel fort Berglie som går ut igjen, selv om han spilte en fin kamp mot Glimt sist. Taaje og Moen Foss har neppe spilt bedre sammen enn i kampen i Bergen i mai.
På midten skal Jeppe Kjær være bankers. Han har heva seg gradvis i de kampene han har starta og var god mot Glimt og scora et fint mål. En spiller SF må bruke og utnytte så mye som mulig mens han er her.
Den siste indreløperplassen virker relativt åpen. Risan starta sist og Nilsson ble for en sjelden gang henvist til benken. Ayer har for vane å bli bytta inn.
Danilo scora igjen og er bare tre mål unna å ta målrekorden i klubben på øverste nivå. Utrolig sterkt! 
Franklin fikk ingenting å jobbe med sist og ble usynlig, mens Koomson kanskje var vår svakeste. Det er kanskje dags for at Ruud Tveter og Dunsby starter denne?

Utsolgt og masse folk

I skrivende stund er kampen så å si utsolgt. Billetter gjort gratis av sponsorer og privatpersoner som bidrar. Alle som har sesongkort de ikke får brukt kan melde fra til klubben så de kan bli brukt. Og til alle som har skaffa seg billetter: Bruk dem! Det er enkelt å droppe å gå når billettene er gratis, men da kunne dem gått til noen som kan gå. 

Det er lurt å gå inn tidlig for å unngå å stå i den verste køen. Dørene åpnes klokka 16. I denne kampen trenger vi så mange som mulig på Blå sone. Hvis du skal, vil eller ønsker å synge og lage liv, kom til oss. Det er sannsynligvis også det beste stedet å holde varmen, med synging, hopping og bevegelse gjennom kampen. Det er også litt som skal skje, så følg med.

Løsninger for internett er levert av