Foto: Geir Eriksen

Sandefjord – Haugesund


Publisert

Kamptråd: Sandefjord - Haugesund
Søndag 27. august, kl. 17:00
Release Arena
Eliteserien 2023

Dette det handler om

Fjorårets kamp mot Haugesund var en hel sesong med fotball pakket inn i én kamp. Vi hadde tapt og tapt, og styrtet mot OBOS med maksfart. Allikevel dukket det opp over 4000 på denne kampen, fordi det var en så viktig en. Med seier ville vi kanskje overleve. Folk kom ikke fordi vi var i god form, eller fordi motstanderen var sexy. Folk kom fordi det skulle avgjøres. Årets kamp teller faktisk like mye, selv om poeng her ikke avgjør noe definitivt, er den like tellende. Haugesund hjemme skal vinnes om vi skal fortsette å ha litt pusterom i bunnstriden. 

Vi "skulle vinne" i fjor også, men lenge så det bekmørkt ut. I videoen som er delt tidligere ser vi hvor nære Haugesund er i å gå opp til 3-0, og hvor usannsynlig det som skulle komme var. Om man hører på smellene fra bluss, starter de rett etter Haugesunds siste sjanse. Vi på Blå Sone hadde allerede begynt "nedrykksfesten". Og vi skulle ned med maks turtall. Heldigvis for alle sammen, tok spillerne dette som en ny inspirasjon. Ut av røyken dukket Harmeet Singh opp og ga oss et bittelite håp. Og så skreiv William Kurtovic seg inn i SF-historien for alltid med målet som sikra kvalik. Euforien etter 2-2 hjemme mot Haugesund har vi aldri opplevd på hjemmebane før vil jeg påstå. I alle fall ikke i "nyere tid". Leser vi resultatet isolert og ser på kampen uten rammene, er den faktisk ganske svak. Vi har spilt sikkert 100 bedre kamper. Men med scenarioet vi fikk, og ganske fulle tribuner, ble det en kveld for historiebøkene.

Det er dette fotball handler om. Sorg og glede, skuffelser og eufori. En seier over Haugesund denne helga vil ikke gi den samme euforien, åpenbart, men en seier kan sikre mer jubel i tiden som kommer. Nei, det er ingen cupfinale, men så kan ikke alle kamper være det heller. Den dagen hver dag er en fest, er festen over.

6-poenger

Årets "Haugesund hjemme" er et møte med et lag rett over oss på tabellen. Med seier vil vi passere dem, og vi vil øke avstanden yttligere nedover, litt avhengig av andre resultater. Men viktigst av alt vil 3 poeng bringe oss tilbake på skjemaet til 30 poeng. Folk kan si det kanskje ikke holder med 30 så mye man vil, men med en gang den summen passeres ser ting bra ut. Viktigheten av denne kampen er altså stor. Og i motsetning til i fjor, har faktisk Haugesund like mye behov for poengene. Selvom følelsene var sterkere i fjor, er utfordringen ditto større i år. Derfor trenger Guttane all den hjelpen de kan få. Opplevelsen blir alltid større når det er flere tilskuere. Motstanderen er ikke viktig, den drar i alle fall ikke jeg for å se på. Sandefjord er viktige, like viktige som i fjor.

Hvem skal starte?

Keto har begynt å se bra ut mellom stengene synes jeg, selv uten reell konkuranse. Bra ut ser også stopperparet med Moen Foss og Jesper Taaje. Sistnevnte så lenge ut til å bli et hett overgangsobjekt etter Tromsø, men "heldigvis" tok han det litt ned på tampen. På backene synes jeg Walle Egeli skal fortsette, også håper jeg å se Loftesnes-Bjune fra start. Sistnevnte var ikke i Tromsø, noe jeg stusset en del over.

Sentralt virker vi å ha funnet en optimal trio nå. Med en gang vi bytta i den mot Tromsø tok de over. Nilsson, Ottosson, og Risan kommer til å starte. I front er det spennede å se om Ruud Tveter kan ta plassen tilbake, samt om Danilo kan spille 90. Jeg håper begge starter, med Dunsby som tredjemann.

Blå-tog!

Vi har i skrivende stund kun noen få billetter igjen på toget til Skien. 100 supportere på toget alene, pluss forhåpentligvis flere hundre som kjører sjøl. Tidenes siste fylkesderby mot Odd kommer til å bli en blå folkefest! Vi håper å få det beste bortefeltet fra Sandefjord i "nyere" tid, og hvem vil vel gå glipp av det? Odd selger aldri ut stadion, så vi får sikkert så mange billetter vi vil. Meld deg på toget (om du rekker), og kjøp billett på bortefeltet med en gang den linken blir lagt ut. Først tar vi Haugesund, og så inntar vi Skien folkens! 

Forfatter: Lasse Ødegaard

Løsninger for internett er levert av