Sandefjord – Lillestrøm


Publisert

Endelig er det igjen hjemmekamp. Det er mye som skjer denne dagen, så vi håper alle er sultne på å dra på kamp igjen.

Kamptråd: Sandefjord - Lillestrøm
Søndag 21. april, kl. 17:00
Jotun Arena
Eliteserien 2024

Mye bra, få poeng

Velger vi å se bort fra cup-fiaskoen, har vi spillemessig vært ganske gode til nå i sesongen, men med kun ett poeng og en hengekamp ser det ikke så bra ut på tabellen. Mot RBK kunne og burde vi tatt minst ett poeng, og mot Odd er vi dominante, men blir frarøvet to av tre poeng på overtid. Ser vi på de andre lagene i årets sesong, har vi nok fått mindre betalt enn veldig mange i form av poeng. Heldigvis kan og vil det snu.

Vi har flere sentrale spillere på vei tilbake fra skade, og det ser lysere ut på banen enn mange kanskje trur. Undertegnede er i alle fall ikke særlig bekymret, og har trua på poeng før hver eneste kamp.

5-0-teorien

Lillestrøm tapte som de fleste sikkert så 5-0 mot Glimt i forrige runde. Det var neppe et godt omen for oss, skal man tro Drillos kjente teori. Den om at lag som taper med mer enn fem mål sjelden taper den neste, og motsatt at lag som vinner med fem eller mer neppe vinner sin neste kamp. I fjor slapp vi inn flere enn fem mål i tre kamper. I kampene etter ble det 0-0 mot Stabæk, 3-2 mot VIF og så klart 4-1 mot Odd. Teorien bekreftes altså igjen og igjen. Lag som kommer fra stortap er ingen drømmemotstander. Men som alle slike teorier, er det alltid unntak, selv om jeg ikke har ett på stående fot.
Om vi skal motbevise denne teorien, må vi gjøre noe vi sjeldent har gjort før. Å slå LSK har vist seg å være en liten mare for oss, og kun ved to anledninger har vi klart det i seriespill. På Åråsen i 2006, og hjemme i siste runde i fjor. (Vi har slått dem i cupen i tillegg)

Historie og tall er altså ikke på vår side, men jeg trur fremdeles på poeng. LSK havner neppe i en medaljekamp, og blir nok å finne rundt midten i år. Der ønsker vi å befinne oss også, og derfor er det lov å ha litt trua. Lillestrøm har nok et litt bedre lag på papiret, men det har aldri betydd noe for oss i Eliteserien før.

Laget

Dunsby, Danilo og Mettler. Alle tre er faste på laget om de er skadefrie, men de to førstnevnte blir neppe å se ennå da de var mer eller mindre fraværende på fredagens trening. Mettler trener og er klar. Tibell er stadig ute.
Fredag kom også beskjeden om at Andreas van der Spa måtte legge opp. Vi ønsker Andreas alt godt i framtida.

Jeg setter opp et lag som ligner litt på det vi så i Skien. Unntaket er at jeg vil se Cheng på vingen for å få inn Vetle på back. Jeg synes ikke vingene har fungert optimalt til nå, så kanskje litt shake-up kan endre på det.

Det betyr følgende lag:
Keto
Carson - Berglie - Kristiansen - Walle Egeli
Mettler - Ottosson - Amin
Markovic - Ruud Tveter - Cheng

Fotballfest!

Et sted vi kan love fest er på tribunen. Kanarifansen fyller nok greit opp i sitt kjære busskur (gud bedre som dem syter!), og Blå Sone blir nok også fullt. Det skjer masse nytt rundt supporterklubben for tida, som vi håper skal bære frukter. Corner er også pussa opp, og vi håper å få testa kapasiteten allerede på søndag. Corner i byen er for Kanarifansen, og Corner på stadion er for alle blå. Bli med på fotballfest før under og etter kamp du også! 

Vi i Blåhvalane skal ha stand før hver hjemmekamp. Den er åpen fra rundt klokka 16 på søndag og her kan de nye medlemskorta hentes.

Fredag ettermiddag var det solgt rundt 2400 billetter, så at det bikker 4000 bør være et naturlig mål. Flest billetter selges det det siste døgnet før kamp. 

Billetter kjøpes her.

Forfattere: Lasse Ødegaard og Kjetil Bakke.

Løsninger for internett er levert av