Sandefjord – Lillestrøm


Publisert

Så skal det avgjøres, da.

Sandefjord – Lillestrøm
Søndag 3. desember kl. 17:00
Jotun Arena
Eliteserien runde 30

Tenn lys, et lys skal brenne...

Ja, så var vi her da. Sesongslutt og advent i mange kulegrader. Sesongens siste 90 minutter står foran oss, eller tredje siste om vi ender på kvalik også etter søndag. 
Og nok en gang er det en kamp som betyr alt. Blir det en like heftig avslutning som i fjor håper jeg Røde Kors har god bemanning.
Til forskjell fra i fjor er det hele fire lag som kan rykke direkte ned denne søndagen: Vålerenga, Sandefjord, Stabæk og Haugesund. 

Kampen er også historisk ved at det er den siste kampen som spilles på grass i Sandefjord. Neste år blir det kunstgrass. Det skal visst være muligheter for å få med seg en bit av grasset hjem før det graves opp hvis man ønsker det, så følg med på info fra klubben.

Utgangspunktet vårt er enkelt; vi kan ikke rykke ned direkte med seier, og det skal mye til for at det blir kvalik hvis vi ender med å slå Lillestrøm. Vinner vi 1-0, må Vålerenga vinne 4-0 for å passere oss. Enkelt sagt må VIF vinne med tre mål mer enn oss. 
I og med at Haugesund og Stabæk møtes i Haugesund, kommer vi til å passere en taper i den kampen eller begge om det ender uavgjort. Vinner vi, er uavgjort drømmeresultatet der, for da er vi på sikker plass uansett.

Spiller vi uavgjort og Vålerenga ikke vinner, så er vi foran dem. Vi går også forbi Stabæk med uavgjort og Haugesund-seier. Det er mange eventualiteter med fire lag i sving hvor attpåtil to av dem møtes.

At vi er i denne situasjonen er irriterende. Spillemessig er det jevnt med de aller fleste, også topplaga. Men med ørten ettmålstap og lite uttelling ved spillmessig overtak, blir det ikke nok poeng.
I tillegg har vi tapt seks poeng fra det 85. minuttet og ut, mens vi har tatt fire poeng med seine mål, så to i minus der. Nå vi tenker tilbake på overtidsmåla mot Rosenborg og Stabæk, så ville vi stått med tre poeng mer om vi hadde klart å holde ut i bare noen sekunder. 
Vi har ikke hatt nok sting i begge bokser, for marginene er ikke langt unna å gi oss en god poengfangst. 
Det er mange grunner til at å rykke ned er surt, men akkurat nå ville det vært ekstra kjipt siden jeg føler at laget er i god utvikling til å ta steg i Eliteserien.

PS: Skulle det ende med kvalik igjen, møter vi enten Kristiansund eller Kongsvinger.

Tape med vilje!

Det ble tidlig i høst mye snakk fra Lillestrøm-supporterne om å stille med bestemødre og Tom Lund i startoppstillinga i denne kampen, hvis et LSK-tap skulle sende Vålerenga ned. 
Men supporterne er litt delte og det virker til å være en generasjonsgreie hva de ønsker fra laget sitt. Noen er klink på å tape, andre håper at laget sitt vinner uansett.
En ting er supportersnakk, en annen ting er de som skal spille. Ingen der kommer til å gå ut for å tape kampen eller gjøre en dårlig prestasjon. Men som noen Lillestrøm-supportere sa etter at de spilte 4-4 mot Odd sist helg: «spiller vi som i de siste kampene kommer Sandefjord til å vinne uansett».

Lillestrøms sesong har vært rar. De spilte cupfinale i mai og vant nesten alle kampene på overtid. Så midt i juli gikk trener Geir Bakke til Vålerenga og la seg for hat til evig tid på Romerike. Og etter flere spilleravganger i sommer har egentlig Sportsklubbens sesong vært meget middels, og nå på slutten har det sett ut som alle der borte bare vil bli ferdige.

Dermed får vi besøk av et lag som på mange måter minner om det Rosenborg-laget for et par uker siden. Spiller vi som i førsteomgang der og som andreomgangen i Ålesund, så vinner vi denne. Det vil i såfall være første gang vi slår Lillestrøm hjemme i serien.

Lag og skader

Kulde og snø bekrefter egentlig hvor dårlige treningsforhold det er i denne byen. Tross undervarme på Gamle stadion har den ikke vært brukanes, og det har ført laget til Sandarhallen og Fix Arena på Eik i Tønsberg. Vestfold rundt med treningstøy... 
De banene er ikke fantastiske og det har ført til noen overtråkk. For Fredrik Berglie gikk det verst. Jesper Taaje har trent denne uka, så får vi se om han er klar til å spille 90. Et midtstopperproblem mot Lillestrøm er ikke bra.

Ellers ser det fint ut, så det er nok liten grunn til å se mange endringer på laget, bortsett fra det som etter all sannsynlighet kommer i midtforsvaret.
Danilo mangler to mål på å ta målrekorden, så nå er det den perfekte anledninga til å score et par!

Fyll Blå sone og dra på stadion

I anledning denne kampen ble det gjennomført en liten dugnad på Blå sone på torsdag, hvor det ble fjerna noen seterader for å frigjøre litt plass og få et litt større felt.
Vi håper at så mange som mulig møter opp på feltet og synger ut med sine siste krefter. Nå gjelder det å støtte for full maskin!
I denne anledninga har vi fem gratisbilletter som vi gjerne vil gi til noen som aldri har vært på feltet før, men som har lyst til å prøve og å synge med oss. Så har du ikke vært der før og er ny, send oss melding og vær med i trekninga om billetter.

Vi oppfordrer alle til å gå tidlig inn på stadion og gi gutta støtte også under oppvarminga. Det skal ikke være tvil om at vi er med dem i kampen for Eliteserien 2024.

Vi vil ellers takke alle 404 som var på Nadderud på søndag. Der hørte vi hvor mye lyd det blir når veldig mange trykker til og roper ut. Det er sånn vi må ha det mot Lillestrøm.

Det er solgt noe over 2900 billetter fredag kveld, så salget er ganske okay. Her bør det ende med over 4000. Snittet for antall solgte billetter i år ender på det høyeste siden 2017. Bra!

Kjøp billetter her.

Løsninger for internett er levert av