Sandefjord – Molde


Publisert

Eliteserien 2024
Søndag 5. mai kl. 17:00
Jotun Arena
Runde 6

Det har vært en bortekamptung start på sesongen, men nå venter tre hjemmekamper på 15 dager. Først ut er Molde, før Sarpsborg kommer 12. mai og Viking 2. pinsedag. 
Etter nok et knepent tap uten å score mål sist, trengs det sårt en opptur både poengmessig og foran kassa. Da er det ikke akkurat et lag av Moldes kaliber som er drømmemotstander, men vi må møte dem før eller siden og. Å ta poeng mot Molde vil være sterkt, og det er selvfølgelig mulig å gjøre det. Hjemme mot Molde er det stort sett jevnt resultatmessig, og i fjor endte 2-2 og året før med et knepent 2-3-tap. 
Vi møter en motstander som har vært noe variable, men som ofte greier å bikke kampene sin vei. De ligger på andreplass med like mange poeng som Bodø/Glimt, men med en kamp mer spilt. Så oppgaven for SF er tøff.

Offensivt og defensivt

Vi har slitt offensivt hele sesongen. To scoringer på fire kamper blir det få poeng av, og det synes at vi ikke får til kantspillet på en måte vi har blitt vant med. Savnet av Danilo og Dunsby er der, men så må vi ikke tro at det nødvendigvis blir champagnefotball med en gang dem er tilbake. Men vi får langt flere valgmuligheter. 

Det var ikke så overraskende at det var akkurat i kampen mot Odd det så best ut. Med en gang det er et åpnere kampbilde er vi bra, mens mot lag som er solide defensivt, mot fembackslinjer og lag som legger seg lavt og kompakt, får vi problemer.
Vi har mye ball, vi blir spillende på kryss og tvers foran motstanderen som kan ligge i ramma og kose seg med å ha ballen foran seg, istedenfor at vi klarer å spille rundt og gjennom. Dette har vi sett i flere år og er en kode som har vært vanskelig å knekke.

Hvor mange sjanser slipper vi til? Ganske få. Vi slipper til lite i åpent spill når vi etablert. 
Vi har gitt bort to mål helt unødvendig (1-1 Odd og mot Fredrikstad). Rosenborg får årets lykketreff til 1-0, mens på 2-0 tar vi den risikoen det er for å berge ett poeng på corner og får heller kontring i mot. LSK scorer på corner i en kamp vi ikke slipper til omtrent noe som helst. 2-2-målet til Odd er kanskje det aller mest irriterende målet, det burde vi forsvart bedre.

Nå virker det kanskje litt rart at jeg skal være mer positiv til det defensive etter seks baklengs, men jeg vil nevne det. I flere år har vi til tider vært lekk som ei sil også når vi ligger i etablert forsvar. Sånn har det ikke vært i 2024, og flere av måla er drittmål som vi gir bort. Men mål er mål og jeg liker ikke at motstanderne trenger så få sjanser på å score samtidig som vi sliter med å sette egne sjanser. Ikke helt utypisk lag i motgang. 

Det skal bli interessant å se åssen det fungerer mot et Molde-lag som er noe helt annet enn det vi så langt har møtt. En skikkelig test.

Laget og tett kampprogram

Det begynner å lysne litt på skadefronten. Dunsby fikk en del minutter mot Fredrikstad, mens Danilo er i trening. I dag kunne vi også lese på SFs hjemmeside at Marcus Melchior har ambisjoner om å være klar etter sommepausa, altså noen måneder tidligere enn først antatt. 

Laget mot Molde blir sikkert ikke så annerledes enn mot Fredrikstad. Om Dunsby er klar for å starte finner vi ut. Der laget kanskje er vanskeligst å sette opp er de to indreløperplassene. Føler det er relativt jevnt om plassene der.

Spent på hvilke valg som gjøres etter denne kampen når det er seks kamper på 21 dager: 12. mai, 16. mai og 20. mai. Deretter følger det tre kamper på syv dager: 26. mai, 29. mai og 2. juni, alle på bortebane. Spesielt den siste rekka vil kreve mye energi på reising og det blir få normale dager. Ikke ideelt i det hele tatt. 
Det skal bli interessant å se kampbelastning og rulleringer på laget i mai.

Kampdagen

Corner åpner klokka 14, det samme gjør Fanzone. Der er det lotteri for barna med utdeling av lodd fra klokka 15 til 16. Det blir også grilling av hamburgere og pølser der til 40 kroner og 20 kroner.

Vi i Blåhvalane holder stand ved inngang tre som sist. Her kan medlemskort hentes og klistremerker kjøpes, eller man kan få hjelp til å melde seg inn som medlem for eksempel. 

Kom på kamp!

Løsninger for internett er levert av