Foto: Johannes Carlos Andersen

Sandefjord – Rosenborg


Publisert

På det 22. skal det skje?

Kamptråd: Sandefjord - Rosenborg
Søndag 12. november, kl. 17:00
Jotun Arena
Eliteserien 2023

Om tomme seter og Brann-supportere

Sist hjemmekamp var stadion utsolg, og flere fikk ikke kjøpt billett til tross for hundrevis av tomme seter. Det ble i ettertid spekulert i om Brann-fansen hadde kuppa billettene, men i følge klubben hadde ingen kjøpt så mange billetter på samme navn. Uansett var det et trist skue, og enten det var været som holdt folk hjemme, eller om det var en aksjon fra Bergen, gikk det utover de som ikke fikk sett kampen. Klubben derimot får en utsolgt stadion å legge inn i regnskapet.

Denne helgas kamp er tradisjonelt sett den mest besøkte i året, og med en vanvittig spenning i bunnen, burde den være mer enn atraktiv nok. Det blir neppe utsolgt denne gang, men at det kan komme opp mot (og kanskje over) 5000 er ikke utenkelig. Det som er sikkert er at Blå Sone igjen blir full, så møt opp tidlig for å få plass.
Utenom de to sesongene under pandemien, så er snittet i kampene mot Rosenborg 6028 – det høyeste mot hvilket som helst lag. Fredag kveld er det solgt over 2800 billetter.

KJØP BILLETTER HER

En falmende storhet

Rosenborg er eneste laget i Eliteserien vi aldri har slått i seriespill, og det er jo ikke så rart. Norsk fotballs desidert største klubb er i en annen liga på det meste. Men de har virkelig falt de siste årene. Da vi møtte dem på Lerkendal tidlig i sesongen var vi det beste laget, og kun sekunder skilte oss fra tre poeng. RBK har slitt så mye i år, at nedrykk faktisk har blitt nevnt. Nå er de begra, men de skremmer fremdeles ingen. Vi har rett og slett aldri hat større sjanser til å slå Rosenborg i serien, og jeg vil påstå at vi knapt nok er underdogs. Akkurat det skremmer, for vi er jo best mot gode lag. Rosenborg mangler flere spillere, og har kun æren å spille for, så det skal være mulig det her. Vår største motstander er i grunn oss selv. 

Laget:

Klubben har bekrefta at Jesper Taaje er ute, mens Danilo er klar til kamp. Heldigvis kan man si, for det ble nok et mål for venstrekanten mot Aalesund, det ellevte denne sesongen. Og det knyttes også spenning til om han klarer å ta målrekorden for SF aleine, da må han score to til, noe som ikke virker usannsynlig. 
Simon Amin nærmer seg også sine første minutter på mange måneder.

Hugo Keto
Fredrik Pålerud - Fredrik Berglie - Sander Moen Foss - Vetle Walle Egeli
Jeppe Kjær - Filip Ottosson - Aleksander Nilsson
Jacob Dunsby - Franklin Daddys Boy - Danilo al-Saed

Spillere som må unngå gult kort for å få bli med til Bærum: Ottosson, Ayer, Egeli, Dunsby, Franklin.

Årets siste bortetur*

Uansett resultat mot Rosenborg vil neste kamp bli en vanvittig viktig kamp. Stabæk borte kan avgjøre alt. Dette blir årets Haugesund hjemme, årets Moss, årets Vallhall, årets cupfinale. Denne kampen blir nesten uansett utfall en historisk begivenhet for begge klubber. Hvor var du? Forhåpentligvis kan du svae Nadderud. Blåhvalanes to busser fylles i skrivende stund opp, og særlig stemningsbussen nærmer seg utsolgt. Turen er sponset, og er derfor meget billig. Meld deg på i dag, så er du sikret plass. Jeg vil slå et slag for familiebussen her, siden den har flest ledige seter. Familiebussen er ikke det motsatte av stemningsbussen, men stemningen er mer tilrettelagt barn og familier. Jeg er sikker på at den også vil ha topp stemning. Bussene kjører sammen, så det er ikke egentlig så stor forskjell hvilken buss man er på.

* Om vi ikke klarer å gjøre jobben, er det muligheter for kvalik-kamper. Det kan bli en tur til Kongsvinger eller Kristiansand bl.a., men det skal vi ikke tenke så mye på nå. Forhåpentligvis er det VIF eller Stabæk som skal ut på tur i desember. 

Forfatter: Lasse Ødegaard


Løsninger for internett er levert av