Sandefjord – Sarpbsorg 08


Publisert

Tid for revansje og poengplukking hjemme igjen.

Sandefjord Fotball – Sarpsborg 08
Søndag 6. august kl. 17:00
Release Arena
Eliteserien runde 17

Får vi se Pålerud med megafon igjen?


Vi tar i mot nesten-svenskene fra andre sida av fjorden såvidt over en måned etter at vi ble nedsabla med 1-6 i Sarpbsorg i starten av juli. Nå er det tid for å revansjere både resultatet og den flaue prestasjonen på banen.

Etter at Sarpsborg slo oss i den kampen tapte dem fire på rad, inkludert tap i cupen mot Molde, før de klarte å vinne 2-1 hjemme mot Haugesund uten å overbevise sist runde. Det er ikke bare vi som har slitt med å holde buret reint etter den kampen: 17 baklengs på fem kamper for dem, vi har 11 baklengs på fire kamper. Det er to åpne lag som møtes og det blir sjeldent målløst når noen av dem spiller.

Historisk er det enorm forskjell på om vi møter Sarpsborg hjemme eller borte. På totalt ni kamper i Sandefjord er det totalt scora 15 mål, mens i Sarpbsorg er det scora intet mindre enn 34 mål!

Forrige kamp ble en stor opptur, ikke minst på måten det skjedde og hvem vi spilte mot. Å vinne på overtid mot en bunnrival på bortebane, attpåtil mot et lag mange SF-supportere ikke kan fordra, gjorde godt. 
Og for spillerne er det en mental opptur som de trengte. 
Nå er vi på kvalik to poeng foran Vålerenga og tre poeng bak Hamkam og Stabæk på trygg plass. Det er gledelig å se, tross antall baklengsmål i det siste, at det scores flere mål. Syv mål på de tre siste betyr at over en tredjedel av måla våre denne sesongen har kommet mot Lillestrøm, Glimt og Vålerenga. Det er fint å se etter at det har lugga fælt offensivt i år, så la oss håpe at det fortsetter på søndag samtidig som vi kan stramme inn bakover. Utenom Glimt-kampen har det bare kommet tre baklengsmål på fem kamper hjemme.

Vålerenga møter Strømsgodset borte på lørdag, så da får vi håpe at drammenserne vinner. Å slå Sarpsborg og ha fem poeng ned til nedrykk vil være ei god luke å ha. Men aller viktigst er det at vi sjøl gjør jobben.

Status

Laget blir nok ikke så veldig annerledes enn mot Vålerenga. Amin er ute, Ayer er nok også ute en liten stund til. Berglie har fått maske, så får vi se om han er klar til kampen. Ellers ser det fint ut. Smeulers er tilbake fra karantene og Bikoro ser ut til å ha blitt kvitt problemene.
Danilo var en plage for Vålerenga hele kampen, mens midtbanetrioen så ut til å passe godt sammen. Flere har stigende form.

Tre spillere er ett kort unna karantene: Smeulers, Ottosson og Taaje. Blir det gule kort på dem i denne kampen ryker kampen mot Molde neste lørdag. Og det er en kamp hvor vi ikke trenger fravær av viktige spillere.

Kom på kamp!

Hvis folk ikke får lyst til å komme på kamp etter seieren sist, så skjønner jeg ingenting. Nå er fellesferien over og folk er forhåpentligvis sugne på å dra på hjemmekamp igjen.
Kampen mot Glimt ble årsbeste tilskuermessig med 4391 (enorme 827 fra Glimt, som likevel gir over 3500 SF-supportere). Synes vi burde klare minst 3500 her, gjerne nærmere 4000. Ta med fotballglade personer på kamp og støtt laget på vei oppover tabellen.

Corner åpner som vanlig klokka 13:30. Hvis været er snilt med oss så blir det også grilling av burgere. Foreløpig ser det ut til å bli overskya og opphold.

Vi sees.

Løsninger for internett er levert av