Det ble en god søndag mot Molde sist.
Foto: Gabriel Sandstå

Sandefjord – Sarpsborg


Publisert

Lasse Ødegaard deler sine synspunkter før kampen.

Kamptråd: Sandefjord - Sarpsborg
Søndag 12. mai, kl. 17:00
Jotun Arena
Eliteserien 2024

En liten hyllest

Kampen mot Molde sist har blitt grundig analysert i alt av nasjonale og lokale medier, og samtlige har vært unisone i hyllesten. Guttane briljerte offensivt mot et av landets beste og dyreste forsvar, og holdt meget godt unna mot et av landets dyreste og beste angrep. 3-1 var ikke et mål for lite, og jeg vil gå så langt som å si at dette var helt der oppe med noen av tidenes beste SF-prestasjoner. Vi trenger ikke ta nøyaktig plassering, men sabla bra var det.

For undertegnede slår laget enkeltspillere hver dag i uka, så den eneste børsen jeg egentlig vil gi er 9 til hele laget. (10 må man nesten spare), men for å være litt tabloid, som så klart er mer morsomt, ville jeg gitt Amin, Ottosson, Cheng og Kristiansen 9-er på en børs, og Dunsby og Markovic 8-er. Eneste jeg ikke vil gi over godkjent er Ruud Tveter, men når laget står til 9, betyr det ikke stort. Å single ut spillere på den måten er en uting, men Guud Tveter er voksen nok til å tåle sånt på trykk. En spiss trenger målpoeng eller i alle fall hockey-assist for å få over godkjent, uansett hvor mye han løper.

Pause fra nedrykkstrid?

En seier mot et vaklende Sarpsborg vil sende oss oppover mot midten av tabellen, og med en kamp mindre vil alt se veldig lyst ut søndag kveld med seier. Kampen mot Molde ga oss nok selvtillit til å tenke at denne kampen burde vinnes, men det finnes ingen lette kamper for oss i Elteserien. Men jeg vil ikke være skeptikeren her, for hva er vitsen med det? Duns er klar for 90 minutter, Danilo er klar for minst 45, og resten av laget ser meget bra ut akkurat nå. Jeg trur på fest på søndag, selv om Sarpsborg har et brukbart fotballag. Det skal sies at Sarpsborg har noen tunge forfall i Ørjasæter, Berget og Sandberg.

Laguttak

Her kunne jeg sikkert vært kjedelig og si "samme som sist", men hva er gøy med det? Vi har god bredde på mange plasser, og med tre kamper på en drøy uke burde vi rullere litt. Brann borte 16. mai kommer til å bli ekstremt tungt for beina, så jeg håper vi ikke skal spille med samme 11 i alle kamper fremover.

I målet er Keto bankers, og Carson, Berglie, og Kristiansen er også det. Men på venstreback har vi noe så uvanlig som to av landets beste venstrebacker pr dags dato. Cheng har vært en åpenbaring, men vi kan ikke la Walle Egeli sitte på benk hele denne uka. Derfor vil jeg ha Vetle fra start denne gang. Og om han ikke starter må han få starte mot Brann.

Kaptein Otto er quarterback og dirigent, og er i følge FotMob en av seriens viktigste spillere. Spørsmålet på midten handler om hvem han skal ha med seg. Amin var BB sist, så han må vel nesten starte også. Jeg synes Mettler får litt for lite ros egentlig. Nilsson scorer mer, men i spillet synes jeg Mettler ofte gjør litt uforutsigbare valg med ball. Mot Sarpsborg trur jeg vi vil ha ballen veldig mye, og da trenger vi boksåpnere. Derfor vil jeg starte med Mettler her, og Nilsson mot Brann.
Nilsson fikk seg en skade mot Sandnes Ulf 2 på mandag og er etter all sannsynlighet ute mot Sarpsborg.

Fremme er spørsmålet hvor mye Danilo kan spille. Markovic har vært god i det siste, så det er ingen krise om han starter, men kanskje vi skulle prøvd Danilo fra start denne gang? Dunsby er selvskreven på motsatt, og så klart Guud Tveter starter fremst, selv om jeg liter tenken på å prøve noe nytt. Hvor langt unna er egentlig Storm Bugge Pettersen den spissplassen? Og kan Markovic kanskje steppe inn der? Her må folk med mer kunnskap enn meg ta et valg. Jeg er 100% sikkerpå at Guud Tveter starter. Og etter min negativitet i denne kamptråden scorer han vel også. En vinn-vinn om det skjer.

Kampdag

Corner vil ligge badet i sol før kamp, og fanzone vil være åpen til glede for store og små. Det blir Blåhval-stand, og Blå Sone blir garantert fullt. Alt ligger til rette for en strålende dag for fotball, og vi håper å se DEG på søndag. Så får vi se hvor mange som skal pusse båt og i konfirmasjon denne søndagen. Jeg skal i ale fall på stadion!

Det er solgt litt flere billetter til denne kampen enn på samme tidspunkt mot Molde, tallet ligger på rundt 2000-merket. Vi får håpe at flere kommer på kamp, det kan jo hende vi scorer fem mot Sarpsborg igjen?

Billetter kjøpes her.

Løsninger for internett er levert av