Sandefjord – Vålerenga


Publisert

Nå tar vi dem igjen!

Sandefjord – Vålerenga
Eliteserien kamp 23
Søndag 1. oktober kl. 17:00
Jotun Arena

Det er ingen overdrivelse å si at denne kampen er viktig. Alle kamper er viktige, men når vi møter et lag som i likhet med oss ligger der nede, så kan det forslitte uttrykket «sekspoengskamp» brukes. At det attpåtil er Vålerenga gjør det litt ekstra 20 år etter kampen i Valhall. Om vi selv holder plassen og VIF skulle røre seg til et nedrykk, så er det mange i Sandefjord som vil føle en revansjeglede. Så får heller Jonny Ditlefsen gråte litt oppi nord.

Ganske bra hjemme

Vi har vært relativt stabile og bra på hjemmebane i år. Tap mot Bodø/Glimt og Viking er ingen krise gitt tabellen. 0-0-kampene mot Stabæk og Haugesund var ikke spesielt minneverdige, men det kan vise seg likevel å være verdifulle poeng mot de to laga som ligger ett bak oss. Ellers vinner vi med god margin når seierne først kommer: 4-0, 4-1, 5-1 og 2-0. Det lar seg høre. Vi er det laget som sammen med Molde har holdt nullen flest ganger på hjemmebane i år, og det er bare tre lag med færre baklengsmål. Når man veit at 5/11 baklengs kom mot Glimt, så er ikke seks baklengs på de andre ni kampene dårlig.
Og bare seks lag har scora mer enn oss på hjemmebane, så vi får håpe at dette fortsetter på søndag. 

Laget

Trenerne rullerer veldig lite på laget for tida. Det har fungert sånn relativt ok og ingen har direkte spilt seg ut. Våre svenske venner er stadig toneangivende og viktige, og det går sjeldent en kamp uten at minst en av dem bidrar med målpoeng. Danilo står med åtte scoringer, bare fire bak Ofkirs rekord i én sesong i øverste divisjonen. Kan han ta den på åtte kamper? 
Sander Risan Mørk var ute mot Viking, men er i trening. Ayer starta der sist, mens Jeppe Kjær har kommet inn og gjort det helt fint. En spiller som har et stort talent og som hadde vært spennende å se fra start.
De øverste tre virker også å ha satt seg. Franklin har fem mål så langt og gjorde en god kamp mot Viking, mens Ruud Tveter har vært bra i innbytterrollen i flere kamper.

Det er vel fortsatt bare Simon Amin som stadig er ute med skade. Det føles nesten for godt til å være sant å praktisk talt ha en skadefri tropp over så lang tid.

En veldig interessant duell i denne kampen blir Vålerengas store, nye spiss Ilic mot Jesper Taaje. To meget gode hodespillere.

Marerittmotstand

Denne kampen blir den 28. gangen Sandefjord og Vålerenga møtes siden den første kampen mellom laga 10. juni 2001 i 1. divisjon. Det er den 22. kampen i Eliteserien, ellers har det vært to kamper i 1. divisjon, to kamper i cupen og de to kvalifiseringskampene i 2003.
Og det er ikke til å legge skjul på at det tradisjonelt har blitt tap, tap og atter tap mot dem. Vi har fem seiere, tre uavgjorte og hele 19 tap.

Men det er historie og per nå er vi helt jevngode. 

Kom på kamp og fyll feltet

Billettsalget har passert 2600, så dette kommer til å bli en av de best besøkte kampene i år. Det høyeste tilskuertallet er 4754 mot Molde under Sandarcup, det burde vi slå hvis folk kommer seg opp av sofaen.
Vi ønsker at alle som kan og vil lage stemning møter på Blå sone. Nå trenger vi alle stemmer både i denne kampen og i innspurten for øvrig.

KJØP BILLETTER HER!

Løsninger for internett er levert av