Sandefjord – Viking


Publisert

Siste hjemmekamp på 38 dager.

Kamptråd: Sandefjord - Viking
Mandag 20. mai, kl. 17:00
Jotun Arena
Eliteserien 2024

Forfatter: Lasse Ødegaard.

Tabellen lyver!

Utrykket om at tabellen lyver er godt innarbeida, men det er en totalt feil påstand. Eneste gangen en tabell ikke lyver er etter sesongen, for frem til det lyver den. Og for oss er det ekstra tydlig. Vi ligger på kvalik, men har to kamper færre enn Odd og HamKam, og en mindre enn resten. Vi har møtt to av tre av de antatte topplagene allerede, og vi har fått dårlig betalt i flere kamper. Om man ser på underliggende tall, er vi i rute til en plass trygt plasert på midten av tabellen. Vi scorer bra med mål og slipper inn færre enn tidligere med dagens trenere. Og vi gjør det godt i de fleste statistikker. Den jeg velger å dra frem denne gang er total-scoren til FutMob, som setter oss likt med dagens motstander Viking på 6. plass. Foran lag som Rosenborg og Lillestrøm. Spillemessig er vi altså langt unna noen dumpekandidat, og tabellen lyver som sagt for øyeblikket. Poengsnittet vårt er på 1 også, som er det vi skal ha for å overleve. Frem til ferien har vi gode muligheter til å bedre dette også, når vi skal møte lag vi ikke står noe tilbake for.

På "folkemunne" i denne byen er SF alltid elendige, og jeg får stadig spørsmål om vi "tapte igjen" etter kamper, på vei hjem. Disse har jeg slutta å svare. De fortjener ikke dette laget, som jeg mener er klink topp 10 i Norge i skrivende stund. Før denne hjemmekampen mot Viking vil jeg tørre å påstå at vi kan få lov å forvente litt, basert på sesongen til nå. Poeng er helt innafor å tru på, og en seier vil neppe sjokkere ekspertene. Oddsen melder om en helt jevn batalje, så får vi se hva vi får servert denne gang. Jeg har trua!

Ujevn motstander

Rundens motstandere Viking har startet sesongen meget ustabilt, og ligger på 6. plass etter 3-3-2 på sine 8 kamper. De startet godt, men de siste ukene har de fått deng av både Levanger i NM og LSK 16. mai. De har ambisjoner om medalje, men har blitt et lag som er kjent for å choke. Ofte har de gjort det mot oss også. Siden 2020 har vi slått Viking to ganger, spilt uavgjort to ganger, og tapt knepent i tre av de fire resterende kampene. I fjor tapte vi 1-2 og 3-4, men kunne fort tatt poeng i begge. Viking har Løkberg ute, men er ellers i brukbar forfatning på skadefronten, som oss.

Kampbelastning

Nå skal jeg synse litt, totalt uten innsikt og kunnskap, som er vår rett som supportere. Vi har nå hatt tilnærmet samme laget fra start i hele mai. De fleste har to kamper i beina sist uke alene. Vi hører om storklubber med dobbel dekning sutre over mange kamper, mens vi stiller samme gjengen igjen og igjen. Vil dette øke sjansen for skader fremover? Vil noen få mindre punch i beina? Eller har Arnor klart noe ikke storklubbene får til, å få en gjeng spillere til å beherske dette kampprogrammet uten problemer?

Jeg kommer igjen til å sette opp et lag med endringer, og igjen er begrunnelsen tett kampprogram. Ingen har spilt seg ut av laget, men jeg ser gjerne at vi får i gang flere spillere. Utfordringen er at ikke alle posisjoner lar seg rullere, fordi vi så klart trenger et godt nok lag til å vinne. Derfor tipper jeg nok at vi får et mer likt lag som sist enn det jeg setter opp. Heldigvis for førsteelleveren er det Hansi og Tegan som både vet best, og som tar ut laget. Vi som supportere kan bare mene i vei uten konsekvenser.

Laget

Melchior og Loftesnes-Bjune forventes tilbake etter ferien og Tibell er stadig ute. Nilsson har fått en skade og er heller ikke med. Jeg vil gjerne se Danilo og Walle Egeli fra start, ikke fordi noen har spilt seg ut som sagt, men fordi det er spillerne vi kan sette inn uten å bli spesielt svekket. Med Markovic og Cheng på benk, har vi gode innhoppere om det skulle trenges. Laget blir derfor som følger, om undertegnede får bestemme:

Keto
Carson - Berglie - Kristiansen - Egeli
Mettler - Ottosson - Amin
Dunsby - Ruud Tveter - Danilo

For å sitere en av SF-Twitters glade banter-kontoer SF_Trey; lykke til Viking!

Kampdagsopplevelse

Det er full Sommerfjord om dagen, så det er ingen ting å nøle med, det er på stadion det skjer! Fanzone åpner 15:00 for aktiviteter for store og små, Corner stiller med nydelig uteservering med kald drikke og Blåhvalane har stand ved inngangen. Kle deg i blått og møt opp, dette blir en strålende dag for fotball! Sees på kamp!

Det var solgt cirka 2200 billetter søndag kveld. 

Løsninger for internett er levert av