Foto: Kenneth Grosse

Turoppsummering fra Odd borte


Publisert

Takk til alle som bidro til turen og det rundt, og til alle som kom på kampen.

Ideen om tog til Skien kom i månedskiftet juli/august og ble raskt populært med nærmere 20 påmeldte den første timen eller to. Egentlig over det vi hadde forventa.
Etter hver kom det en jevn strøm med påmeldinger før det stoppa litt opp og vi satt med 13 ledige plasser da påmeldingsfrista utløp to uker før kamp. Men med bistand fra Marine Installasjon ble vi garantert de siste plassene og vi kunne ha påmelding til det ble utsolgt. Det var vi glade for!

Småhvalane stilte med mange og det er moro å se alle de unge som koser seg med tur og fotball. Og ikke minst klistremerker både her og der. 

Mye arbeid

Det er litt som skal organiseres i forbindelse med en sånn tur som ikke synes for folk flest. En ting var organisering av gåtoget i Skien, hvor det skal planlegges for at det skal gå trygt for seg, en annen ting var det som var planlagt på tribuna, med for eksempel tifo (bannere i dette tilfellet).
Å lage to bannere på 22 meter hver krever både planlegging, plass, nøyaktighet og personell. Først skal alle bokstavene måles og tegnes, så skal det males rundt bokstavene, inni bokstavene og på bokstavkantene. Det blir mala to strøk på 44 meter banner. Hele prosessen fra idé til ferdig resultat krever både mye arbeid og mye tid. Alt gjort på dugnad på folks fritid, denne gangen rundt fem personer.

Blåhvalane ser etter enda flere som har lyst til å bidra til å lage tifoer og tribunearrangementer. Det trengs ingen kompetanse, det holder om du klarer å male noenlunde bra med kost eller rulle. Og ideer blir det aldri nok av. Ta kontakt med oss hvis du er interessert i å prøve og være med. Det er veldig lite skummelt og veldig trivelig.
Og vil du støtte dette arbeidet økonomisk, så har vi et eget Vipps-nummer kun til tifo: #803695

Det nærmer seg

Oppbygginga til kampen ble litt artig da Odd påsto at alle lukter fisk i Sandefjord. Det fikk enkelte til å ta fisken i egne hender og lempe fiskehoder i nattemørket utafor Skagerak Arena. Det ble visst en god eim av fisk der nede, noe også de som var på bortefeltet fikk merke. Sånn skal det være når man møter nærmeste nabo.

Mange samla seg på Sandefjord Pizza på togstasjonen et par timer før toget skulle gå. Det ble mat, drikke, preiking og synging. God oppbygging før toget kom.
Den relativt korte togturen gikk fint, men det ble en del venting på politiet som skulle eskortere oss til stadion. Det ble synging, blussing, flagging og andre effekter i toget. Turen gikk fint, men vi kommer nok til å gjøre ting litt annerledes neste gang, både når det gjelder organisering i toget og på tribuna. Man lærer noe stadig vekk.
Humøret var godt og stemninga god både på vei til stadion og underveis i kampen. 

Totalt var vi 276 personer på bortefeltet, 100 på toget og resten med egen transport. Det var 120 flere SF-supportere i Skien enn det dem hadde i Sandefjord tidligere i år. Bra!

Vi håper at turen og opplevelsen ble bra tross resultatet. Det er noe på gang i Sandefjord når det kommer til supporterkultur, heldigvis. 

Vi oppfordrer alle som vil bidra til å lage stemning om å møte på Blå sone mot Strømsgodset 16. september. Da er det jubileumskamp, og vi håper at vi blir enda flere på feltet enn det vi var mot Haugesund, da var vi mange. Sånn skal det være, og det er plass til flere!

Det finnes flere bilder fra turen + video på vår Facebook-profil.

Løsninger for internett er levert av